Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Tuvojas ikgadējie „Prozas lasījumi”

Arita Gutāne, 03.12.2010. 13:12

Šogad festivāls Rīgā norisināsies no 9. līdz 12. decembrim sešos sarīkojumos, pulcējot vairāk nekā 40 dažādu paaudžu rakstniekus.
Tuvojas ikgadējie „Prozas lasījumi”

Ārpus „Prozas lasījumu" žūrijas vērtējuma būs ieskaņas pasākumi – divu autoru debijas grāmatu atvēršana.

„Prozas lasījumi" sāksies ceturtdien, 9. decembrī, klubā „Nabaklab", turpināsies piektdienas vakarā ar Literārās Akadēmijas audzēkņu pasākumu „Vārddarbība", kas notiks „1/4 Satori grāmatnīcā". Sestdien pa dienu turpat „1/4 Satori grāmatnīcā" notiks iepriekšējo gadu Literārās Akadēmijas absolventu un draugu jaunāko prozas darbu lasījumi, savukārt vakars Spīķeros, „Meta-kafe", atvēlēts „Prozas vakariņām", kur uzstāsies viesi no Šveices un Kanādas un viņu darbu tulkotāji, kā arī latviešu rakstnieki. Svētdien, 12. decembrī pulksten 12 krogā „Andalūzijas suns" būs jau par tradīciju kļuvušās „Prozas brokastis", kam vakarā sekos festivāla noslēgums Ģertrūdes ielas teātrī. Tur notiks arī laureātu paziņošana un balvu pasniegšana.

Šogad, atšķirībā no citiem gadiem, visas festivāla dienas „Prozas lasījumu" dalībniekus klausīsies un vērtēs divas žūrijas – galvenā žūrija un alternatīvā. Galvenajā žūrijā darbosies rakstnieks Arvis Kolmanis, dzejniece un izdevniecības „Dienas Grāmata" direktore un galvenā redaktore Dace Sparāne, dzejnieks, tulkotājs un žurnāla „Latvju Teksti" galvenais redaktors Guntars Godiņš, Latvijas Universitātes Baltu filoloģijas nodaļas maģistra studiju programmas direktore asociētā profesore Ieva Kalniņa, dzejniece, tulkotāja, literatūras un filozofijas portāla „¼ Satori" redaktore Ingmāra Balode. Savukārt alternatīvajā žūrijā būs Latvijas Universitātes Baltu filoloģijas nodaļas studentes.

Šā gada festivālam iecerēti arī divi ieskaņas pasākumi divu autoru pirmo grāmatu atvēršanas svētki. 4. decembrī paredzēta Kristīnes Sadovskas grāmatas „Par ķepām, astēm un zvēriem neparastiem. Nebakadnukaķa stāsti" atvēršana. Savukārt 8. decembrī notiks Osvalda Zebra pirmās grāmatas „Brīvība tīklos" klajā nākšanas svinības.

Festivāla programma un papildu informācija atrodama interneta vietnē www.prozaslasijumi.lv.

Visi festivāla pasākumi ir bez ieejas maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV