Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Dramaturgu teātris, zārki, suņi un skolēni

Baiba Bērziņa, 03.12.2010. 20:25

4.decembrī Dramaturgu teātris viesosies Jaunolaines kultūras namā un piedāvās iespēju šosezon pirmo un vienīgo reizi noskatīties Daiņa Grīnvalda farsu „Rieteklīša uzaušana”. Izrādes sākums pulksten 17. Galvenais režisors-Hermanis Paukšs
Dramaturgu teātris, zārki, suņi un skolēni

Izrādes centrā ir četri jaunieši, kas, atsaucoties uz valdības aicinājumu skolām pievērsties biznesam, darbmācību stundu laikā sāk pelnīt naudu ar puķu plauktiņu ražošanu, bet pēcāk pāriet uz ienesīgāku biznesu - zārku gatavošanu un apbedījuma pakalpojumu sniegšanu cilvēkiem un suņiem. Uzņēmuma „Rieteklītis" jaunie vadītāji zina, ka īsts bizness sākas ar viņu paaudzi, un tā vārdā ir gatavi norakt jebkuru. Izrāde ir notikumiem bagāta un skatītāji varēs iepazīties gan ar mafijas bosiem, gan šausmināties par pašas nāves parādīšanos.

Dramaturgu teātris jau kopš novembra aktīvi dodas viesizrādēs pa Latviju, priecējot skatītājus ar izrādi lieliem un maziem „Kā Sarkangalvīte ar Vilku spēlējās". Pēdējā šogad plānotā izrāde notiks 10.decembrī Cēsu Valsts ģimnāzijā, pulksten 9.30. Līdz šim teātris viesojās arī Zaļeniekos, Krimuldā un Ezerē.

Viesizrāžu cikla mērķis ir ne tikai popularizēt teātra darbību, bet arī uzlabot iedzīvotāju domas par amatierteātru darbību pierādot, ka teātra veidotās izrādes ir oriģinālas, baudāmas un augstas kvalitātes. Tāpat ne mazāk nozīmīgs ir mērķis pilnveidot rajonu iedzīvotāju kultūras dzīvi, piedāvājot apmeklēt izrādes par draudzīgām cenām tuvāk mājām.

Teātris turpinās viesoties Latvijas pilsētās arī nākamgad. Plānotas izrādes Saulkrastos, Ropažos un Dikļos.

Dramaturgu teātris ir vienīgais teātris Latvijā, kas iestudē tikai mūsdienu latviešu autoru lugas. Līdz šim teātris ir bijis pazīstams arī ar savu daudzveidīgo kolektīvu. Aktieru rindās ir ne tikai profesionāļi, bet arī sabiedrībā pazīstami citu profesiju pārstāvji-Rita Lasmane, Andris Zeibots, Kaspars Ūdris un citi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV