Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Grāmatas bērniem un mistiķiem

Marika Papēde, 04.12.2010. 01:32

Izdevniecība „Dienas grāmata” laidusi klajā Kristīnes Sadovskas "Par ķepām, astēm un zvēriem neparastiem. Nebakadnukaķa stāstus" un Karla Makkolmana "Ceļvedi ķeltu gudrībā".
Grāmatas bērniem un mistiķiem

4. decembrī pulksten 13 „Dienas" viesistabā tirdzniecības centra „Galleria Rīga" piektajā stāvā notiek Kristīnes Sadovskas grāmatas "Par ķepām, astēm un zvēriem neparastiem. Nebakadnukaķa stāsti" atvēršana, kurā piedalās gan autore, gan ilustratore Lilija Berzinska, gan arī draugs Kaķis.

Tā ir dzejnieces un grāmatu recenzentes Kristīnes Sadovskas pirmā pasaku grāmata bērniem un pieaugušajiem. Sadovskas pasaku tēli ataino pasauli ap mums un mūs pašus — kādi esam, kādi gribam būt. Lilijas Berzinskas ilustrācijas rosina iztēli un padara grāmatā sastopamās būtnes tuvas un mīļas.

Kristīne Sadovska (1969), Klāva Elsberga prēmijas laureāte par dzejoļu krājumu "Jukusi saulespuķe" (1995), sastādījusi latviešu dzejas krājumu „All Birds Know It", regulāri publicē jaunāko grāmatu recenzijas laikrakstā "Diena" un kultūras periodikā. Stāsti un dzejoļi publicēti žurnālā „Karogs" un citos periodiskajos izdevumos.

Lilija Berzinska (1978) ir māksliniece, tulkotāja, bērnu rakstniece. 2009. gadā tika izdota viņas pirmā pasaku grāmata bērniem ar pašas zīmētām ilustrācijām "Nezināmais zvērs".

Papildinot uzziņu sēriju, klajā laista amerikāņa, misticisma ilggadēja pētnieka Karla Makkolmana grāmata "Ceļvedis ķeltu gudrībā", kurā lasītājs atradīs saprotamu ievadu daudzveidīgajā ķeltu garīgumā, pārskatu par to, kas ir druīdi, bardi, gaišreģi un citi gudrības glabātāji, praktiskus padomus, kā izmantot ķeltu gudrību ikdienā, un citu informāciju.

Sākot ar skanīgo mūziku un dejām, episko literatūru un dzeju un beidzot ar smalki izstrādātiem mākslas darbiem un rotaslietām, ķelti ir dāvājuši pasaulei ievērojamu daļu skaistuma un iedvesmas. Tomēr ķeltu kultūra nav tikai māksla. No miglainajām Īrijas, Velsas, Kornvolas, Bretaņas un Menas ir nākusi dziļa un neparasta gudrības, misticisma un garīguma tradīcija. Tā ir seno šamaņu tradīcija, kuri ar transa un rituāla palīdzību sazinājās ar gara pasauli... Tā ir druīdu tradīcija, priesteru padomdevēju tradīcija, kuri vadīja ķeltu pretošanos Romas impērijai... Un tā ir arī bijusi tradīcija, kas varonīgi meklēja Svēto Grālu, nemirstības kausu, kas simbolizē gan kristīgā, gan pagānisma laikmeta augstākos garīgos ideālus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV