Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Atvērs Edvīna Raupa dzejoļu krājumu angliski

Arita Gutāne, 07.12.2010. 12:07

Kanādas grāmatu apgāds „Guernica” izdevis Edvīna Raupa dzejas krājumu „Then Touch Me Here” („tad pieskaries šeit”) Margitas Gailītis tulkojumā. 13. decembrī notiks grāmatas atvēršanas svētki.
Atvērs Edvīna Raupa dzejoļu krājumu angliski

Kājuma atvēršanas svētki Rīgā notiks 13. decembrī pulksten 19 Ojāra Vācieša muzejā. Piedalīsies autors, tulkotāja, Kanādas vēstnieks Latvijā Skots Heteringtons (Scott Heatherington), apgāda „Guernica" vadītājs Maikls Mirolla (Michael Mirolla) un Latvijas Literatūras centra direktors Jānis Oga. Par muzikālām starpspēlēm rūpēsies čelliste Maija Prēdele.

Grāmatas atvēršanas svētki Toronto (Kanāda) plānoti 2011. gada pavasarī.

Apgāda „Guernica" vadītājs Maikls Mirolla (Michael Mirolla), kas grāmatas atvēršanas svētkos Latvijā ieradīsies personīgi, apliecina, ka apgāds ik gadu saņem aptuveni 1000 daiļliteratūras manuskriptu no visas pasaules, bet pēc atlases tiek izdoti 20 - 25 darbi gadā. Daiļrunīgs ir arī fakts, ka no visā pasaulē angļu valodā izdotajām daiļliteratūras grāmatām tikai trīs procenti ir tulkojumi uz angļu valodu.

Latviešu izcelsmes tulkotājas un dzejnieces Margitas Gailītis sagatavoto manuskriptu, kas apvieno divas Edvīna Raupa dzejas grāmatas – „uzvāri man kaut ko pārejošu" (2002, Preses nama balva) un „Putn'" (2008, Gada balva literatūrā, Ojāra Vācieša prēmija) – apgāds „Guernica" saņēma 2010. gada pavasarī dalībai atklātā konkursā un momentāni akceptēja tā iekļaušanu apgāda plānos.

Edvīns Raups (1962) ir viens no spilgtākajiem vidējās paaudzes latviešu dzejniekiem. Ienākdams dzejā deviņdesmito gadu vidū, viņš kļuva par jaunas poētikas aizsācēju. Literārās prēmijas un balvas saņēmuši visi pieci viņa dzejas krājumi. E. Raupa dzeja tulkota angļu, čehu, somu, vācu, krievu, bulgāru, turku un citās valodās. Zviedru valodā iznācis viņa dzejas krājums.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV