Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Aicina uz „Grāmatu klubu”

Uldis Pētersons, 07.12.2010. 13:43

Pie „Pie Humberta” - grāmatu veikals, lasītava un bufete Berga Bazārā – katra mēneša pirmajā un otrajā otrdienā rīko lasītāju  tikšanās reizes.
Aicina uz „Grāmatu klubu”

Draugu un domubiedru iedibinātas tradīcijas, kopīgi rituāli, notikumi un sajūtas, kas piešķir katrai dienai tās īpašo garšu un vieno. Turpmāk „Pie Humberta" (Marijas ielā 13, korpuss 2) jauna tradīcija, kas katru otro otrdienu garšos pēc kāda iepriekš izvēlēta literāra darba.

''Grāmatu klubs'' turpina ideju par sarunu vakariem, filozofiskām pārdomām un jaunām atklāsmēm, tikai kādas konkrētas grāmatas ietvaros. Neviens literārs darbs nav viennozīmīgs, ikkatrs stāsts, nodaļa, teikums vai vārdu salikums var izraisīt dažādas asociācijas un pārdomas, kas būtībā ir arī viens no mākslinieciskās daiļrades uzdevumiem – pieskarties lasītāja izjūtām, likt tām sarosīties un atraisīties.

''Grāmatu klubs'' ik nedēļu ieteiks kādu interesantu autoru un darbu, izvirzīs aktuālākos jautājumus, bet katrā otrajā otrdienā vadīs diskusiju ar ik vienu interesentu. Protams, ņemot vērā arī katra kluba dalībnieka ieteikumus turpmāko grāmatu izvēlē.

7. decembrī pulksten 20 - ''Grāmatu kluba'' pirmā tikšanās un A. Aleksandra Milna grāmatas ''Vinnijs Pūks'' apspriešana. Lācis, kurš ar zāģa skaidām galvā sasniedzis teju puspasaules. Kāds ir stāsta fenomens, kas liek arī pieaugušajiem pārlasīt Pūka piedzīvojumus atkal un atkal, ko grāmatā atklāj mazie lasītāji, un ko tajā meklē pieaugušie? Vai Pūka spriedelējumus uztvert vienkārši un pašsaprotami, vai stāstā saskaramies ar dubultmorāli? Katrs, kas meklē atbildes uz šiem un citiem jautājumiem, aicināts piedalīties diskusijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV