Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā notiks interaktīvs pasākums "Četrus elementus izzinot"

Sandra Zobena, 08.12.2010. 13:28

11.decembrī no plkst. 14.00 ikviens muzeja apmeklētājs ir aicināts piedalīties četru elementu izziņas procesā, līdz ar izstādes veidotājām mēģinot arī pats radoši izprast un attēlot kādu no tiem.

Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā līdz decembra beigām skatāma četru mākslinieču - Dainas Eglītes, Sandras Sabīnes Jaundalderes, Evitas Skrebinskas un Guntas Terēzijas - darbu izstāde "Četri elementi". Katra no māksliniecēm ir savdabīgi interpretējusi kādu no elementiem: zemi, ūdeni, gaisu un uguni, savos darbos tiecoties atspoguļot šo elementu dabu un caur tiem izzināt savu radošo būtību.

Kā uzzīmēt gaisu? Kā attēlot mainīgo, trauksmaino uguni? Kā atveidot zemi un kā - ūdeni? Kā to var izdarīt, liekot lietā fantāziju un izmantojot simbolus, kādi sastopami dažādās kultūrās?

Līdztekus radošajam darbam, meklēsim arī atbildes uz jautājumiem: ko četri elementi simbolizēja senatnē? Ko nozīmē skaitlis 4 antīkajā pasaulē un ko - kristietībā? Ko par četrinieku teicis Pitagors, un ko - Vitrūvijs? Un, visbeidzot - kas ir piektais elements?

Ieejas maksa 1.00 Ls. Cenā iekļauts muzeja pastāvīgās ekspozīcijas apmeklējums.

Pasākuma dalībnieki tiek lūgti ņemt līdzi zīmēšanas papīru, zīmuļus vai krītiņus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV