Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Iznācis literatūras žurnāla „Latvju Teksti" otrais numurs

Arita Gutāne, 10.12.2010. 13:34

Literatūras žurnāla „Latvju Teksti" otrajā numurā iespējams lasīt jaunākos latviešu un citu valstu autoru oriģināldarbus, intervijās iedziļināties rakstnieka domās un pārdomās, daudz ko jauna uzzināt žurnālā publicētajos tematiskajos rakstos, piekrist vai nepiekrist kritiķu viedoklim un uzzināt par iznākošajām jaunākajām grāmatām.
Iznācis literatūras žurnāla „Latvju Teksti" otrais numurs

„Ieleja ir majestātiska, kā atrauta no zemes, tāpat kā skata punkts, no kura tā ieraugāma," – raksta Tālis Tīsenkopfs savā esejā „Ieleja". Žurnālā publicēti divi pašlaik topošu romānu fragmenti – Vlada Spāres „Vējš no nekurienes" un Ingas Žoludes „Sarkanie bērni". „Es redzej sapen: es gāj pa jūr a caur laiv," vienu no saviem dzejoļiem sāk Uldis Bērziņš, kura dzejas kopā „Izšūpojušies" var iedziļināties viņa valodas un poētikas pasaulē. Žurnālā publicēti arī jaunākie Pētera Draguna dzejoļi un Kārļa Vērdiņa amerikāņu savdabīgās dzejnieces Emīlijas Dikinsones atdzejojumi. Par Emīliju Dikinsoni vairāk uzzināsit arī Ilzes Knokas rakstā „Debesis ogotājas groziņā".

Šoreiz divas sarunas – viena ar Jāni Rokpelni un otra ar Veltu Sniķeri. Kristīne Sadovska apkopojusi autoru domas par autorizdevumu plusiem un mīnusiem. Klāss Vāvere raksta „par latviešu dzejas un mūzikas sadzīvošanu vairākos CD", bet Jura Zvirgzdiņa rakstā „Par kafejnīcām (nostalģiskas rindas)" tiek runāts par dažādu valstu pilsētu kafejnīcām, kuras apmeklējuši pasaules slavenākie rakstnieki. Kritikas sadaļā apkopotas recenzijas par jaunākajiem izdevumiem latviešu oriģinālliteratūrā un tulkojumos. Līdzās jau lasītājiem pazīstamiem autoriem, kā Anna Auziņa, Rūta Mežavilka, Valdis Rūmnieks un Andrejs Migla, recenzijās aplūkoti arī Arta Ostupa un Krišjāņa Zeļģa pirmie dzejas krājumi un Viļa Lācīša spilgtā debija – romāns „Stroika ar skatu uz Londonu". Jaunākās tulkotās literatūras klāstā plaši aplūkota proza – Mario Vargasa Ljosas „Sliktā meitene", Veines Linnas „Nezināmais kareivis", Andrusa Kivirehka „Lote no Izgudrotāju ciema". Sadaļā „Aktualitātes" publicēta arī Ingas Ābeles eseja, kas tika nolasīta 2010. gada Dzejas dienās, kā arī jaunāko grāmatu apskats.

Žurnālu var iegādāties lielākajās grāmatnīcās un preses kioskos (cena Ls 1,50), kā arī abonēt nākamajam gadam Latvijas Pastā (www.pasts.lv), abonēšanas centrā „Diena" (www.acd.lv) un Latvijas Literatūras centra mājaslapā (www.literature.lv).

2011. gadā paredzēti četri žurnāla numuri.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV