Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Jelgavnieki tiek aicināti uz „Randiņu Belevilā"

Alda Skrastiņa, 13.12.2010. 11:18

Pēc veiksmīgi izdejota un emocijām piepildīta skolēnu Dziesmu un deju svētku gada Jelgavas Bērnu un jauniešu deju kolektīvs „Vēja zirdziņš" cītīgi strādājis un eksperimentējis ar sev jaunu deju žanru, lai vēlreiz pārsteigtu un iepriecinātu Jelgavas uzticīgākos skatītājus. 18.decembrī, Jelgavas kultūras nama Lielajā zāle, plkst. 16:00 un 18:00 kolektīvs aicina uz interesantu un drosmīgu mūsdienu deju uzvedumu - „Randiņš Belevilā".

Horeogrāfiskā uzveduma sižets balstīts uz franču režisora Silvāna Šometa (Sylvain Chomet) eleganto animācijas filmu "Randiņš Belevilā". „Stāsts ir par Čempionu – vientuļu zēnu, kuru audzina vecmāmiņa. Ievērojusi, ka viņam nekas uz pasaules nešķiet aizraujošāks par braukšanu ar velosipēdu, Sūzas kundze enerģiski ķeras pie zēna trenēšanas. Paiet vairāki gadi, un Čempions attaisno savu vārdu. Viņš ir gatavs dalībai pasaulslavenajā Francijas velotūrē „Tour de France". Sacensību laikā Čempionu savtīgiem nolūkiem nolaupa mafija, kas jauno riteņbraucēju aizved uz megapoli Belevilu, lai viņu izmantotu azartspēlēs. Taču vecmāmiņa ar trim ekscentriskām dāmām, kas apvienojušās ansamblī Bellevillas trio, steidz glābt Čempionu..." [Avots: Nacionālais Kino centrs]

Filmu studijā RIJA zīmētā animācijas filma "Randiņš Belevilā" kļuvusi par paliekošu vērtību pasaules animācijā, tā ieguvusi daudz dažādu festivālu godalgas, tikusi iekļauta Kannu kinofestivāla oficiālajā atlasē un divas reizes tikusi nominēta Oskara balvai. Filmas mūzikas autors Bens Karests (Ben Carest) ar šo filmu tika nominēts Grammy balvai kategorijā par labāko filmu mūziku.

„Vēja zirdziņa" mākslinieciskā vadītāja Alda Skrastiņa uzveduma horeogrāfiju uzticējusi talantīgajai mūsdienu deju horeogrāfei Annikai Andersonei, kura savas oriģinālās idejas īstenojusi aizrautīgās dejās. Pirmizrādi uz Jelgavas kultūras nama skatuves izdejos 250 lieli un mazi dejotāji.

Biļetas var iegādāties kultūras nama kasē. Biļešu cenas: Ls 2.00, 1.50, 1.00.
Vairāk par kolektīvu: www.vejazirdzins.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV