Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Noslēdzies ikgadējais festivāls „Prozas lasījumi 2010"

Latvijas Literatūras centrs, 13.12.2010. 13:08

Vakar, 12. decembrī, ar laurētu paziņošanu noslēguma pasākumā Ģertrūdes ielas teātrī izskanēja ikgadējais festivāls „Prozas lasījumi".

Pēc spraigām divu žūriju debatēm Prozas lasījumu galveno balvu galvenās žūrijas vērtējumā – Ģertrūdes ielas teātra izrāžu abonementu, žurnāla „Latvju Teksti" abonementu 2011. gadam un „Dienas Žurnāli" izdotā žurnāla „Leģendas" abonementu 2011. gada pirmajai pusei – saņēma Sergejs Moreino par „Prozas vakariņās" lasīto fragmentu no īsprozas krājuma „RIX". Atzinības balvas – žurnāla „Latvju Teksti" abonementu 2011. gadam – ieguva Nora Ikstena, Inga Žolude, Juris Kronbergs, Jānis Rokpelnis un Gundars Ignats.

Savukārt alternatīvās žūrijas galveno balvu – vairākas ar literatūras pētījumiem saistītas grāmatas – ieguva šā gada „Literārās Akadēmijas" dalībniece Signe Muceniece par pasākumā „Vārddarbība" lasīto stāstu „Mikišonkulis". Atzinības balvas saņēma Jānis Rokpelnis, Andris Akmentiņš, Juris Kronbergs, Ineta Meimane.

Savu simpātiju balvu – dāvanu karti svešvalodu apguvei – jaunajam autoram Jānim Valkam par stāstu „Dabas liegums" dāvināja „Skrivanek Baltic".

Šogad, atšķirībā no citiem gadiem, visas festivāla dienas Prozas lasījumu dalībniekus klausījās un vērtējas divas žūrijas – galvenā žūrija un alternatīvā. Galvenajā žūrijā darbojās rakstnieks Arvis Kolmanis, dzejniece un izdevniecības „Dienas Grāmata" direktore un galvenā redaktore Dace Sparāne, dzejnieks, tulkotājs un žurnāla „Latvju Teksti" galvenais redaktors Guntars Godiņš, Latvijas Universitātes Baltu filoloģijas nodaļas maģistra studiju programmas direktore asoc. prof. Ieva Kalniņa, dzejniece, tulkotāja un „Literatūras un filozofijas portāla ¼ Satori" redaktore Ingmāra Balode. Savukārt alternatīvajā žūrijā bija Latvijas Universitātes Baltu filoloģijas nodaļas studentes: Jūlija Dibovska, Diāna Smuška, Harita Maniņa, Elīna Kokareviča, Līvija Baumane, Agija Ābiķe un Līva Pugoviča.

Festivāls „Prozas lasījumi" norisinājās no 9. līdz 12. decembrim, dažādās Rīgas vietās sešos pasākumos kopā pulcējot vairāk nekā 40 dažādu paaudžu latviešu un ārzemju rakstnieku un piesaistot ap 600 apmeklētāju.

Festivālu "Prozas lasījumi" organizēja Latvijas Literatūras centrs. Atbalstīja Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvalde, „Skrivanek Baltic", izdevniecības „Dienas Žurnāli" žurnāls „Leģendas", žurnāls „Latvju Teksti", Ideju Forums. Pateicamies par atsaucību Ievai Kauliņai, NABAKLAB, „Ģertrūdes ielas teātrim", META-KAFE, „1/4 Satori grāmatnīcai", krogam „Andalūzijas Suns", „Acoustics" un Marekam Lācim, izdevniecībai "Dienas Grāmata", viesnīcai "Elizabete Hotel", mūziķiem „Sigma", Mārai Henkuzenei-Jansonei, Sandijai Doļinai, „Strong Mint", Jurim Kulakovam un Jazz Trio, kā arī par informatīvo atbalstu laikrakstiem "Diena" un "Kultūras Forums", Latvijas Radio 1, literatūras un filozofijas portālam "¼ Satori".

Vislielākais paldies visiem festivāla „Prozas lasījumi" dalībniekiem – rakstniekiem – par lieliskajiem stāstiem un garāku darbu fragmentiem.

Papildu informācija par uzņēmumiem:
Latvijas Literatūras centrs www.literature.lv
Ģertrūdes ielas teātris www.git.lv
Žurnāls „Leģendas" http://legendas.lv
Skrivanek Baltic www.skrivanek.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV