Svētdiena, 12.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Valija, Ina, Ināra, Inārs;

Notiks decembrī dzimušo dzejnieku lasījumi

Edvards Vērdiņš, 26.12.2010. 20:32

28. decembrī plkst. 18:00 Saules muzejā, Rīgā, Kungu ielā 1 (ieeja no Rātslaukuma) tie dzejnieki, kuriem dzimšanas diena decembrī, aicināti nolasīt klausītājiem dažus savus dzejoļus un sniegt nelielu ieskatu savā pēdējo gadu darbībā.
Notiks decembrī dzimušo dzejnieku lasījumi

Apzvanot visus Latvijas Rakstnieku savienības biedru un domubiedru sarakstos atrodamos dzejniekus decembra bērnus, pasākumā piedalīties piekrita Agita Dragūna, Eva Mārtuža, Inga Pizāne, Aija Uzulēna, Rūta Venta, Egils Zirnis. Ļoti gaidām arī Viktoru Avotiņu, Leonu Briedi, Valdi Ķikānu, Edvīnu Raupu un Modri Zihmani, kuri nevarēja droši apsolīt, vai ieradīsies.

Jebkuru decembrī dzimušu dzejnieku aicinām ierasties kā dalībnieku šajā pasākumā. Atkarībā no sanākušo dzejnieku skaita tiks noteikts lasījumu laika limits, bet apsolām, ka jebkurš decembrī dzimis dzejnieks varēs nolasīt vismaz vienu dzejoli, priekšroku gan dodot tiem autoriem, kuriem ir vismaz viens oficiāli izdots dzejoļu krājums. Īsi pieminēsim tos decembra dzejniekus, kuru vairs nav mūsu vidū.

Dzejas vakari muzeja pagrabiņā notiek katru otrdienu – 25. janvārī gaidāms līdzīgs janvārī dzimušo dzejnieku pasākums, bet pārējās otrdienās to dzejnieku autorvakari, kuriem izdevies organizatorus pārsteigt ar spožu topošas grāmatas manuskriptu. Savukārt 4. janvārī aicinām dzejniekus nolasīt kādus īpaši Saulei veltītus dzejoļus.

Pasākumu sadarbībā ar Saules muzeju rīko Austras biedrība, folkmūziķu organizācija.

Pacentīsimies kopīgi nosvinēt dzimšanas dienu, priecāsimies arī par līdzatnestiem gardumiem.

Ieeja brīva, ziedojumi brīvprātīgi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV