Svētdiena, 12.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Valija, Ina, Ināra, Inārs;

Izdots Orlando Faidžīsa romāns "Čukstētāji. Privātā dzīve Staļina Krievijā"

Kristīne Stepiņa, 27.12.2010. 13:05

"Apgāds Zvaigzne ABC" ir izdevis Orlando Faidžīsa romānu "Čukstētāji. Privātā dzīve Staļina Krievijā". Šis ir stāsts par vienkāršu cilvēku dzīvi Staļina Krievijā: tādā pasaulē, kur visi baidījās izteikties un sabiedrība runāja čukstus, vai nu lai pasargātu draugus un tuviniekus - vai lai viņus nodotu. Strādnieks varēja ziņot par priekšnieku, vīrs - atbrīvoties no mīļākās, kaimiņš - gandarīt savu skaudību. Dubulta dzīve kļuva par normu, un tomēr daži meta izaicinājumu valstij. Orlando Faidžīsa fenomenālajā grāmatā šie klusējošie aculiecinieki pirmo reizi ir sākuši runāt.

"Šī grāmata ir viens no labākajiem literārajiem pieminekļiem padomju tautai, līdzvērtīga "Gulaga arhipelāgam" un Šalamova prozai. "Čukstētāji" ir fascinējoša enciklopēdija par cilvēku attiecībām staļiniskā terora laikā."

Andrejs Kurkovs, New Statesman

Orlando Faidžīss (Orlando Figes, dz. 1959) ir vēstures profesors Londonas Universitātes Bērkbeka koledžā. Viņš ir sarakstījis grāmatas "Zemnieku Krievija, Pilsoņu karš" (Peasant Russia, Civil War) un "Tautas traģēdija: krievu revolūcija, 1891-1924" (A People's Tragedy: the Russian Revolution 1891-1924), kas 1997.gadā saņēma Volfsona Vēstures balvu, V. H. Smita Literāro balvu, Longman balvu kā gada labākā grāmata par vēsturi, NCR Grāmatu balvu un Los Angeles Times Grāmatu balvu. Viņa darbs "Natašas deja: Krievijas kultūras vēsture" (Natasha's Dance: A Cultural History of Russia, 2002) tika nominēts Semjuela Džonsona balvai. Viņa grāmatas ir tulkotas vairāk nekā 20 valodās.

No angļu valodas grāmatu tulkojusi Silvija Brice.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV