Pirmdiena, 13.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ira, Iraīda, Irēna, Irina;

Klajā nākusi grāmata par leģendu – dziesminieci Austru Pumpuri

Ineta Zalāne, 27.12.2010. 19:53

23. decembrī Jēkaba kazarmās – Liepājas pārstāvniecībā Rīgā, notika grāmatas „Austra Pumpure – mana un tava" atvēršanas pasākums. Grāmatā ir apkopoti Austras līdzgaitnieku un sekotāju atmiņu stāsti, raksti presē, kā arī plašs foto materiālu klāsts.
Klajā nākusi grāmata par leģendu – dziesminieci Austru Pumpuri

Austra Pumpure, neapšaubāmi, ir neparasta un izcila personība latviešu kultūrā. Viņas nozīmi tautas trešās garīgās atmodas procesos, latviešu folkmūzikas kustības izveidē un tautas gara spēka uzturēšanā nav iespējams pārvērtēt. Grāmatas iznākšana ir notikums, jo tā sniedz iespēju ielūkoties tā fenomena tapšanā, kas saistās ar Austras Pumpures vārdu; tajā procesā, kas radījis un vēl joprojām turpina radīt viņas sekotāju simtus – Austrasbērnus.

Aprakstu par Liepājas teātra laiku grāmatai radījusi Edīte Tišheizere, bet „dzīvas" sarunas ar Andžilu Remesi, Olafu Gūtmani, Imantu Kalniņu un citiem Austras līdzgaitniekiem lasāmas Andas Buševicas intervijās. Ilze Šarkovska-Liepiņa pētījusi un aprakstījusi folkmūzikas veidošanās sākumus Latvijā.

Grāmatu par dziesminieci ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Liepājas pilsētas Domes un Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstu izdevusi „Austras biedrība". Grāmatas sastādītāji Signe Sniedze un Ēriks Pozemkovskis. Tā iegādājama „Saules muzeja" veikaliņā Rīgā, Kungu ielā 1.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV