Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

TV pirmizrādi piedfzīvos dokumentālā filma „Ģorga. Grenlandes piezīmes"

Oskars Lepers, 30.12.2010. 11:59

1. janvārī Latvijas Televīzijas 1. kanālā tiks prezentēta producentu grupas „HansaMedia" veidotā dokumentālā filma "Ģorga. Grenlandes piezīmes". Filma ir stāsts par Jura Ulmaņa piedzīvojumiem ekspedīcijā Grenlandē.

Ko nozīmē ģorga, ASV dzimušais latvietis Juris Ulmanis uzzināja kāpjot kalnos kopā ar Teodoru Ķirsi un Imantu Zaulu. Rūdīto alpīnistu skola Jurim lieti noderēja 2009. gada maijā, kad viņš kopā ar diviem angļiem un īru uz slēpēm šķērsoja Grenlandi. 600 km garais pārgājiens pa Grenlandes sniega un ledus tuksnesi ilga gandrīz mēnesi. Ceļotājiem tas bija pamatīgs izaicinājums un pārbaudījums - gan skarbie dabas apstākļi, gan cilvēciskās attiecības. Pamatīga ģorga. Ekstrēmas situācijas mijas ar filosofiskām pārdomām. Pārgājiena laikā filmētais video materiāls ir apvienots ar fragmentiem no Jura Ulmaņa dienasgrāmatas.

Filmas veidotāji ir raidījuma "Viss notiek" komanda – redaktors Ilmārs Latkovskis un montāžas režisors Roberts Brežģis.

Dokumentālo filmu „Ģorga. Grenlandes piezīmes" skatieties 1. janvārī, LTV1 plkst. 18.25.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV