Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Latvijas Universitātes Akadēmiskajā apgādā izdota grāmata par Latvijas Brāļu draudzes vēsturi

Latvijas Universitātes Preses centrs, 06.01.2011. 11:54

Latvijas Universitātes Akadēmiskajā apgādā tapusi Brāļu draudzes kustības pārstāvja Dr. hist. Gundara Ceipes grāmata „Latvijas Brāļu draudzes vēsture 1918–1940". Tās atvēršanas svētki norisināsies Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes zālē (Raiņa bulv. 19) 2011.gada 11.janvārī plkst. 16.00.

Grāmatas sagatavošana tās autoram bija liels izaicinājums un atbildība, jo runa ir par aizmirsto mantojumu. Turklāt burtiskā veidā. Ir veikti pētījumi par 18. un 19.gadsimta latviešu Brāļu draudzes kustību. Jāuzsver, ka Brāļu draudzes vēsture Latvijas pirmajā brīvvalsts periodā līdz šim nav pētīta.

Latviskās identitātes meklējumos ir ļoti nozīmīgi, kādā veidā garīgā kustība, kura izlolojusi to, ko saucam par latviskumu, tika saprasta un interpretēta Latvijā pirms okupācijas. Tieši Brāļu draudzes kustība ir nesusi latviešu tautai pirmo un pagaidām vienīgo garīgo atmodu.

Grāmata sniedz atziņu, ka latviešu tautai lieki nav jāmeklē sava likteņa risinājums pasaulīgi materiālās dimensijās, bet no jauna sava spēka saknes jārod visuvarenajā Dievā un saskaņā ar Viņu jāveido sava nākotne, mūžīgā un svētā Latvija.

Papildu informācija:
Latvijas Universitātes Akadēmiskais apgāds
Tālr./fakss: 67034672
E-pasts: apgads@lu.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV