Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Izstādes „Pilsētasbērni" kuratore Diāna Barčevska aicina skatītājus uz pirmo „Sarunu muzejā" ar jaunajiem „pilsētniekiem"–gleznotājiem

Natālija Sujunšalijeva, 06.01.2011. 18:22

16. janvārī plkst. 15.00 izstādes „Pilsētasbērni" kuratore Diāna Barčevska aicina skatītājus uz pirmo „Sarunu muzejā" ar jaunajiem „pilsētniekiem"–gleznotājiem. Tikšanās notiks Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls (Vecrīgā, Torņa ielā 1).
Izstādes „Pilsētasbērni" kuratore Diāna Barčevska aicina skatītājus uz pirmo „Sarunu muzejā" ar jaunajiem „pilsētniekiem"–gleznotājiem

2010. gada 11. decembrī LNMM izstāžu zālē Arsenāls tika atklāta Latvijas jauno gleznotāju darbu skate „Pilsētasbērni", kas veltīta pilsētai, tās ainavai un iedzīvotājiem. Izstāde iepazīstina ar 26 uzaicinātu autoru veikumu, kuri savā mākslā pievēršas urbānās telpas un personas dzīves tajā izpētei, kā arī sniedz ieskatu nacionālās glezniecības skolas attīstības gaitā.

Var apgalvot, ka šobrīd ir izveidojusies, iespējams, pirmā 21. gadsimta pilsētnieku paaudze, kas ir piedzimusi un uzaugusi pilsētā un saista savu dzīvi ar tās estētiku un ētiku. Izstādes uzstādījums ir radīt 21. gadsimta sākuma laika portreta versiju, kas atainotu jaunās paaudzes skatījumu. Ekspozīcijā katrs mākslinieks ar vairākiem darbiem prezentē individuālo māksliniecisko meklējumu virzienus.

LNMM izglītības programmas „Sarunas muzejā" ietvaros apmeklētājiem tiek piedāvāta iespēja iepazīties ar jaunajiem autoriem – Rasu Jansoni, Kārli Vītolu, Vinetu Kaulaču, Māru Višku, Sandu Undzēnu, Mārīti Guščiku, Ronaldu Rusmani, Jāni Dukātu, kuri stāstīs par savām gleznām un mākslu, kā arī atbildēs uz skatītāju jautājumiem.

Nāciet, skatiet, apbrīnojiet, salīdziniet, uzdodiet jautājumus, veidojiet un izsakiet savu viedokli! Aicināti visi! Mēs Jūs gaidām!

Plašāk par izstādi lasiet LNMM mājas lapā:

http://www.lnmm.lv/lv/arsenals/info/visit/exhibition/2010/pilseetasbeerni/.

Izstādi iespējams apmeklēt tikai līdz 30. janvārim!

Izstādes ģenerālsponsors SIA „Alfor".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV