Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Latvijas Dabas muzejā apskatāma izstāde "Sajūti jūru!"

Lāsma Vagoliņa, 10.01.2011. 10:26

Izstāde "Sajūti jūru!", kas ir stāsts par Baltijas jūru, dzīvību tajā un piekrastē, Latvijas Dabas muzejā apskatāma vēl līdz 10.martam.

Ikviens apmeklētājs var izzināt Baltijas jūru ar binokulāru palīdzību izpētot dažādas aļģes, smiltis un augu pielāgojumus skarbajiem dzīves apstākļiem jūras piekrastē; ar modeļa palīdzību veidojot kāpas; ar sīkajām magnetīta daļiņām - zīmējumus smiltīs, noskaidrojot, cik sver Latvijas smagākais putns, kā arī ar plaukstu sajūtot dažādus iežu, smilšu un oļu veidus. Spēlējot dažādas spēles un veicot uzdevumus, uzzināt interesantus faktus, piemēram, to, ka pludmalē staigājam pa kristāliem, kurus šajā izstādē iespējams aplūkot desmitiem reižu lielā palielinājumā.

Izstāde papildināta ar dažādām interaktīvām spēlēm, kuras aizrauj gan bērnus, gan pieaugušos. Apmeklētāji var sajust patieso jūras dzīves skarbumu, klausoties pieredzējušu zvejnieku stāstos un dziesmās, kā arī vienuviet apskatīt senos zvejas rīkus - tīklus, miglas tauri, kompasu, pludiņus u.c. - ko citādi aplūkot būtu jādodas uz Salacgrīvas, Limbažu, Rojas un citiem muzejiem.

Izstādē atspoguļota ne tikai dabas pārsteidzošā spēja pielāgoties un mainīties līdzi laikam un apstākļiem, bet arī vides problēmas, kuras rodas cilvēka rīcības rezultātā.

Izstādē īpaši gaidītas ģimenes ar bērniem, kuru nerimstošā kāre izzināt tiks apmierināta vismaz uz stundu vai divām. Skolēnu grupām tiek piedāvātas tematiskas nodarbības, savukārt pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērnu grupas aicinām uz īpašu nodarbību "Lasis Ludis un viņa brīnumainā dzīve".

Izstāde tapusi projektā "Vides saziņa Baltijas jūras reģionā" ar Vides ministrijas un ES Interreg IV A programmas finansiālu atbalstu. Tā ir apmeklētāju novērtēta, jo ir viena no atraktīvākajām pēdējā laika izstādēm muzejā.

Nodarbībām, lūdzam, pieteikties, zvanot pa tālr.: 67256051.

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā - Rīgā, K. Barona ielā 4.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV