Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

5.Valmieras fotokonkursā uzvar Jānis Priedītis

Anita Zušmane, 10.01.2011. 14:48

Piektdien, 7.janvārī, Valmieras Kultūras centrā tika atklāta 5.Valmieras fotokonkursa izstāde, kas vienlaikus bija tā laureātu sveikšanas pasākums.

Konkursa komisija 1.vietu piešķīra Jānim Priedītim par fotogrāfiju „Promendāde", 2. vietu Antim Lūsam par fotogrāfiju „Pilsētas robeža no Rīgas puses", savukārt 3. vieta – Guntim Iļķēnam par fotogrāfiju „Rīgas iela 27". Laureāti saņēma naudas balvas, diplomus un piemiņas veltes no Valmieras pilsētas pašvaldības.

Specbalvu pasniedza arī Valmieras pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis, kuru saņēma Guntis Iļķēns par fotogrāfiju „Uz pirmā ledus". Tāpat tradicionāli, savu simpātijas balvu pasniedza arī Valmieras muzejs, šoreiz Maijai Rozītei.

Valmieras pilsētas pašvaldība 2010. gadā jau piekto reizi pulcēja fotogrāfus, lai atlasītu mākslinieciski kvalitatīvas un interesantas fotogrāfijas Valmieras pilsētas informatīvo izdevumu veidošanai un izstādei. Konkursā iesniegtās fotogrāfijas vērtēja pašvaldības izveidota vērtēšanas komisija, kuras sastāvā bija Valmieras pilsētas pašvaldības, Valmieras Tūrisma informācijas centra, Valmieras Mākslas vidusskolas un Valmieras Novadpētniecības muzeja pārstāvji. Tāpat vērtēšanas procesā piedalījās arī Latvijā pazīstamā fotogrāfe Māra Brašmane.

5. Valmieras fotokonkursa izstāde Valmieras Kultūras centrā būs apskatāma līdz 31. janvārim. Tajās aplūkojamas 34 labākās Valmieras pilsētas pašvaldības organizētajā fotokonkursā iesniegtās fotogrāfijas, kā arī vēl 47 interesantākie un atraktīvākie fotoattēli.

Valmieras pilsētas pašvaldība pateicas Vidzemes plānošanas reģionam par atbalstu fotokonkursa izstādes atklāšanā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV