Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Notiks Gunta Zemīša lekcija „Zemgaļu kultūra dzelzs laikmetā (1. - 12. gs.)"

Anna Dzene, 10.01.2011. 15:14

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs noslēdz izstādes „Baltu māksla" lekciju ciklu un aicina uz Gunta Zemīša lekciju "Zemgaļu kultūra dzelzs laikmetā (1. - 12. gs.)" 12. janvārī plkst. 17:00.
Notiks Gunta Zemīša lekcija „Zemgaļu kultūra dzelzs laikmetā (1. - 12. gs.)"

 

Lekcijā īsi tiks raksturota zemgaļu kultūras garīgās izpausmes, kas atspoguļojās rotās, ornamentā, simbolos un apbedīšanas tradīcijās. Zemgaļu kultūra tiks aplūkota saistībā ar pārējo baltu un Baltijas somu maztautu kultūru dzels laikmetā, uzsverot kopīgo un atšķirīgo.

Izstāde „Baltu māksla" apskatāma līdz 31. janvārim. Izstādes eksponāti sniedz priekšstatu par baltu rotām sākot ar akmens laikmetu. Eksponāti uzskatāmi parāda, kā senās tradīcijas ir saglabājušās līdz pat mūsdienām un tiek veiksmīgi izmantotas laikmetīgās mākslas darinājumos. Izstādē apskatāmas no dažādiem materiāliem (dzintars, sudrabs, dzelzs u.c.) darinātas unikālas arheoloģiskās un etnogrāfiskās rotaslietas un tekstilijas. Viena no izstādes pievienotajām vērtībām ir izstādes dizains – mūsdienīgais noformējums un papildinošie audio vizuālie materiāli, ar kuriem darbojoties apmeklētāji gūst ievērojamu papildinformāciju par eksponētajiem mākslas darbiem.

Lekciju var apmeklēt, nopērkot biļeti uz izstādi „Baltu māksla" (pieaugušajiem LVL 2,50; skolēniem, studentiem, pensionāriem LVL 1,50).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV