Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Barona muzeja namam aprit 100 gadi

Sandra Zobena, 12.01.2011. 13:38

16. janvārī plkst. 13.00 Krišjāņa Baronā muzejā, K. Barona ielā 3–5, cikla „Rakstāmgalda stāsti" ietvaros notiks sarīkojums "Mans nams, mana pils", kas veltīts 100 gadiem, kopš pabeigts Barona ielas trešais nams (arhitekts Jānis Alksnis).
Barona muzeja namam aprit 100 gadi

Ikdienas gaitās ejot, mēs nereti uzmetam acis plāksnēm, kas atrodas pie namu fasādēm. Iedomājamies: „Skat, cik interesanti! Nemaz nezināju!" Arī pie nama Krišjāņa Barona ielā 3 ir vairākas piemiņas zīmes. Tas ir vesels vēstījums Latvijas vēsturē.

Arī muzejnieki, kuru dzīve ar šo namu saistīta nu jau vairāk nekā 25 gadus, ir daļa no jaunākā laika vēstures. Šis sarīkojums, kurā piedalīsies gan esošie, gan bijušie Krišjāņa Barona muzeja darbinieki, būs mēģinājums ierakstīt savas rindas gan muzeja, gan mājas, gan Rīgas un Latvijas vēsturē.

Aicināti visi vēstures un muzeja draugi!

Ieeja brīva.

Tuvāka informācija pa tālruni 67284265, e-pastu: barons@memorialiemuzeji.lv, kā arī mājas lapā http://www.baronamuzejs.lv un http://www.memorialiemuzeji.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV