Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

"Jāņa Rozes apgādā" iznācis Žila Delēza un Fēliksa Gvatari kopdarbs "Kas ir filosofija?"

Gundega Vaska, 18.01.2011. 11:43

"Jāņa Rozes apgādā" iznācis izcilā franču filosofa Žila Delēza (1925-1995) un intelektuāļa, šizoanalītiķa Fēliksa Gvatari (1930-1992) kopdarbs "Kas ir filosofija?". Grāmata ir dziļi personisks skatījums uz vispārējām filosofiskām problēmām, filosofijas vēsture tajā cieši savijas ar personīgu jaunas filosofēšanas praksi. Obligātā literatūra humanitāro zinātņu studentiem, kā arī visiem tiem, kuri ir gatavi nodoties domas eksperimentiem.

"Filosofiju mēdz aplami uzskatīt par nerimstošu diskusiju, "komunikatīvu racionalitāti" vai "universālu demokrātisku sarunu". Nekas nav tālāk no patiesības. Kad viens filosofs kritizē citu, viņš vadās pēc problēmām un plāna, kas nav cita filosofa problēmas un plāns, un vecos jēdzienus sakausē kopā gluži tāpat, kā ir iespējams pārkausēt lielgabalu jaunos ieročos. Filosofi nekad neatrodas vienā un tai pašā plānā," atzīst grāmatas autori Žils Delēzs un Fēlikss Gvatari.

Grāmata izdota ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Francijas Ārlietu ministrijas un Francijas Kultūras centra Rīgā atbalstu

No franču valodas tulkojis Rinalds Zembahs.

Māksliniece Gita Treice.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV