Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Filmas Zirnekļcilvēks 3 apskats

Nils Auziņš, 07.05.2007. 11:30 | komentāri (5)

Zirnekļcilvēks ir kārtējais brīnums, kas no komiksu pasaules ierāpojis kino pasaulē. It kā nebūtu gana jau ar to, ka vienu fiktīvu tēlu izmanto otrreizējai pārstrādei, zirnekļcilvēka sāga piedzīvo jau 3 kinoversiju.
Filmas Zirnekļcilvēks 3 apskats

Atzīšos neesmu redzējis zirnekļcilvēka pirmo un otro daļu, tāpēc nevaru salīdzināt. Ļaudis teic, ka otrā esot bijusi dikti laba. Kritiķu labās atsauksmes, it sevišķi amerikāņu izcelsmes kritiķu, bija labvēlīgas pret pērno zirnekļcilvēku. Filma esot izcēlusies ar cilvēcību, jo supervaroņu tēli par spīti savām spējām, personīgajā dzīvē atainojuši cilvēcisko emociju spektru visā tā krāšņumā. Ja šie kritiķi nav iesaistījušies kādā konspirācijā un nemelo, tad jāsecina, ka zirnekļcilvēka 3 daļā tiek izmantota tā pati vecā labā formula.

Arī aktieri nav nomainīti centrālais filmas pāris – zirnekļcilvēks un viņa Mērija Džeina joprojām ir zilacainais Tobijs Makgvairs un blondā Kirstena Dansta. Vēl filmā tiek iemaisīti dažādi svarīgi un ne tik svarīgi personāži un notikumi var sākties....
Šoreiz Pīteram Pārkeram ir jāizcīna cīņa gan ar jauniem ienaidniekiem, gan ar sevi pašu. Pozitīvajam varonim nākas sastapties ar savu negatīvo pusi. Tāpat seko problēmas personīgajās attiecībās - labākais draugs vaino Pīteru sava tēva nāvē un met acis uz Mēriju Džeinu. Zirnekļcilvēka ikdienas stress ir tik milzīgs, ka sarkanais kostīmiņš paliek melns. (Starp citu ASV ir iespējams iegādāties zirnekļcilvēka kostīmu un ne tikai sarkano, bet arī melno par godu jaunajai filmai. Ja nu kāds vēlas sākt savu slepeno dzīvi jau šodien vai arī vienkārši ir perverss indivīds.)

Kārtējo reizi ir jāsecina , ka var jau skaļi bļaustīties par to, cik liels bija filmas budžets un kādi lieliski aktieri filmā piedalās. Tomēr karalis ir kails, vienmēr ir bijis un būs. Par to, ka uz aktieriem kā kvalitātes rādītājiem ir bezjēdzīgi paļauties liecina pēdējā laika „aktuālās” filmas, piemēram, „Dārgāks par zeltu” vai „Mežonīgais četrinieks”. Galu galā arī aktieri ir tikai cilvēki nevis supervaroņi un arī viņiem ir jāmaksā rēķini.

Liekas, ka nav ko piesieties šāda veida filmām, kurās dominē specefekti. Var būt pilnīgi bezjēdzīga, bez saturiska filma un vienlaicīgi vizuāli tā var būt mākslas darbs. Vizuālais un jēga ir nošķiramas lietas.

Zirnekļcilvēks 3 nokaitina ar savām pārspīlētajām pretenzijām būt kaut kas daudz vairāk nekā filma izklaidei. No vienas puses it kā ir apsveicami, ka mēģina šo komiksa kino versiju apaudzēt ar saturu, bet kā vienmēr tas noved pie banalitātēm. Sākotnējā iecere jau tāpat bija ar specefektiem pārbagāts popkultūras produkts, lai piepildītu maciņus. Tā niekošanās ar sentimentālām emocijām un morāli ir vienkārši nevajadzīga izlikšanās. Jā, filmā ir daži baudāmi momenti, kur uzpeld kāda humora dzirkstele vai ideja, bet tās pārspīlētais sentiments sabojā kopējo ainu.

Lomās : Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Thomas Haden Church, Topher Grace, Bryce Dallas Howard, Rosemary Harris, J.K. Simmons, James Cromwell, Theresa Russell, Dylan Baker, Bill Nunn, Bruce Campbell, Elizabeth Banks, Cliff Robertson, Ted Raimi, Perla Haney-Jardine, Elya Baskin, Mageina Tovah, Stan Lee, Michael Papajohn, Joe Manganiello

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV