Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Apgāds "Zvaigzne ABC" bez maksas nodrošinās "Draudzīgā aicinājuma" grāmatu nogādi

Apgāda Zvaigzne ABC Reklāmas daļa, 26.01.2011. 10:39

Šonedēļ Latvijā atzīmē Draudzīgā aicinājuma dienu. Šos svētkus 1935. gadā iedibināja toreizējais Ministru prezidents Kārlis Ulmanis, savā vārda dienā, 28. janvārī, uzdāvinādams savai bijušajai skolai grāmatas.

"Draudzīgā aicinājuma" ietvaros, Apgāds Zvaigzne ABC uzrunā ikvienu Latvijas iedzīvotāju atsaukties Kārļa Ulmaņa iedibinātajai tradīcijai dāvināt bibliotēkām un skolām grāmatas, un līdz februāra beigām (28. februārim) aicina izmantot draudzīgu piedāvājumu:

Zvaigzne ABC veikalos iegādātām grāmatām tiks uzlīmēta īpaša uzlīme, kurā norādīts dāvinātāja vārds un uzvārds, un konkrētais dāvinājums tiks nogādāts norādītajai bibliotēkai vai skolai bez maksas.

"Grāmata, cilvēka vissirsnīgākais un uzticamākais palīgs, atgūst veco cieņu, atgūst savu vietu; vairojas teātra izrādes, koncerti; iesāktās sabiedriskās ēkas steidz uzcelt, uzceltās un gatavās grib pušķot un greznot; nāk prasījumi pēc mūsu mākslinieku darbiem, gleznām u.c., bet visvairāk prasa pēc grāmatām, jaunākajām, vērtīgākām. Mūsu lauku bibliotēkas skolās, biedrībās, pagastu namos ilgāku laiku nav papildinātas. Bibliotēku pārzinātāji bez grāmatu lasītāju, bez kaimiņu, bez plašākas sabiedrības palīdzības nevar grāmatas atjaunot, bibliotēkas papildināt.
Iesim viņiem talkā!

Atminēsimies, ka bibliotēka ir mums katram savā pagastā, un ja ne savā, tad vismaz katram sava tēva pagastā. Patukši ir arī grāmatu skapji pagasta skolā, kurā mēs kādreiz esam gājuši. Kaut arī tālu projām dzīvodami, atminēsim savu pagastu, savu tēvu pagastu, kaut domās atgriezīsimies uz savu veco skolu.

Iesim viņiem talkā!"

1935.gada 28. janvārī, Ministru prezidents Kārlis Ulmanis.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV