Trešdiena, 15.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sofija, Taiga, Airita, Arita;

Notiks JVLMA profesores Lolitas Fūrmanes grāmatas "Darba bite. Ķepītis" atvēršanas svētki

Vita Stiģe-Škuškovnika, 26.01.2011. 13:55

Izdota Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas /JVLMA/ profesores Lolitas Fūrmanes grāmata "Darba Bite. Ķepītis", kas ir pēdējais izdevums JVLMA 2006. – 2009. gadā uzsākto un īstenoto zinātniskās pētniecības projektu ietvaros. Grāmatas atvēršana tiks svinēta rīt, 27. janvārī plkst. 15:00 JVLMA Ērģeļu zālē, kad notiks arī visu projekta īstenošanas periodā izdoto publikāciju dāvināšana Latvijas mūzikas vidusskolu bibliotēkām.

Grāmata "Darba bite. Ķepītis" ir pazīstamā mūziķa – pianista un komponista, ilggadēja kādreizējās Latvijas konservatorijas Kameransambļa katedras mācībspēka Jāņa Ķepīša dzīves un daiļrades izgaismojums kolēģu atmiņās un dažādās vēsturiskās liecībās, arhīvu dokumentos. 2008. gadā atzīmētās J. Ķepīša simtgades atceres pasākumos grāmata tapa kā rosinājums caur vienas spilgtas un interesantas personības darbības apkopojumu, vienlaikus ielūkojoties arī būtiskākajās Latvijas mūzikas vēstures norisēs 20. gadsimtā.

Grāmatas atvēršanas svētkus atklās JVLMA Kameransambļa un klavierpavadījuma katedras veidots neliels koncerts, pēc kura tiks prezentēta jaunizdotā grāmata un pasniegti dāvinājumi Latvijas mūzikas vidusskolu pārstāvjiem. Tāpēc jo īpaši tiek aicināti piedalīties viesi no visām Latvijas mūzikas vidusskolām, taču pasākums ir atvērts visiem interesentiem. Ieeja bez maksas.

Profesore Lolita Fūrmane absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatoriju (1982) un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas doktora studiju programmu (1993). 1995. gadā aizstāvējusi promocijas darbu – disertāciju "Mūzikas izglītības vēsturiskie un teorētiskie aspekti Latvijā 19. gadsimtā un 20. gadsimta sākumā", iegūstot mākslas zinātņu doktora (Dr. art.) zinātnisko grādu muzikoloģijas apakšnozarē. JVLMA docētāja kopš 1989. gada, no 2001. gada līdz 2007. gadam bija JVLMA Mūzikas vēstures katedras vadītāja. 2005. gadā JVLMA ievēlēta profesora amatā. Daudzu zinātnisko publikāciju autore par renesanses perioda, Eiropas klasiskā mūzikas mantojuma, vācbaltiešu un latviešu mūzikas vēstures jautājumiem.

Jāmin, ka kopumā īstenoto projektu ietvaros pēdējos gados JVLMA ir publicējusi 20 dažāda veida izdevumus, no kuriem lielākā daļa ir veltīta Latvijas mūzikas vēstures interesantu personību, būtiskāko faktu izgaismojumam un raksturojumam.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV