Ceturtdiena, 16.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Edijs, Edvīns;

Aspazijas mājā Jūrmalā notiks literārs vakars sveču gaismā

Veronika Ramāne, 04.02.2011. 13:57

Aspazijas mājā (Jūrmalā, Z.Meierovica prospektā 20) 16.februārī plkst.17.00 notiks literārs vakars "Es nācu kaut brīdi izstarot gaismā", kuru organizē biedrība "Aspazijas mantojums". Vakaru vadīs Ināra Andžāne.

"Vai varat iedomāties pulksteni, kam ciparu vietā ir sveces? Vai zināt sajūtu, kad vaigu galos deg svecītes? Mēs spējam ilgi, acis nenovēršot, noraudzīties sveces liesmā. Bet kas tajā laikā notiek mūsu dvēselēs? Februāra - Sveču mēneša - pašā vidū par to uzzināsim ar Aspazijas palīdzību," ieskatu gaidāmajā sarīkojumā sniedz I.Andžāne. "Sveces dvēsele, kas izstaro siltā liesmā, Aspazijas dzeja un sarunas Aspazijas mājā klusā februāra novakarē mūs tuvinās pavasarim."

Uguns un liesmas caurvij visu Aspazijas dzeju, bet sveces tēls tajā reti sastopams, un šī tēla liriskā atklāsme liek domāt par zināmu literāru ekstravaganci un izsmalcinātību.

Biedrība "Aspazijas mantojums" aicina uz sarunu par svecēm Aspazijas dzejā un to, kāpēc cilvēki joprojām dedz sveces. Būs iespēja uzzināt, ko mūsdienās dēvē par sveču maģiju un ko katra svece grib pastāstīt, lēni izdzīvojot spožā liesmā. Vakara gaitā būs iespēja iemācīties "Sveču spēli", ko, gaidot pavasari, var spēlēt tumšos februāra vakaros, izstāstīt savu sveces stāstu un paklausīties Aspazijas domas par svecēm un februāri. Ināra Andžāne iepazīstinās ar savu refleksiju "Aspazijas svece", bet Aspazijas dzejas brīnumainajā pasaulē ievedīs aktrise Aija Magone.

16.februāris ir diena, kad palicis vien mēnesis līdz dzejnieces dzimšanas dienai. Par to, kā Jūrmalā pieminēs Aspazijas 146. dzimšanas dienu, arī varēs uzzināt šajā literārajā vakarā.

Nākot uz vakaru Aspazijas mājā, līdzi jāpaņem svece vai kāds stāsts par sveci.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV