Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Jāņa Akuratera muzejā notiks literāra pēcpusdiena "Dienu prieks"

Sandra Zobena, 08.02.2011. 15:32

11. februārī plkst. 16.00 Jāņa Akuratera muzejā, O. Vācieša ielā 6a, notiks Āgenskalna Valsts ģimnāzijas skolēnu literāra pēcpusdiena "Dienu prieks".
Jāņa Akuratera muzejā notiks literāra pēcpusdiena "Dienu prieks"

Programmā:
Jāņa Akuratera dzejas un prozas fragmenti
Mūzika, pārdomas, apceres
Ieskats skolēnu pētnieciskajos darbos par Jāņa Akuratera daiļradi

Pasākumā piedalās 9.–12. klašu skolēni.
Kuratores ĀVĢ literatūrās skolotājas: D. Mediņa, D. Simsone, I. Bezmere.

„Eju ceļus, eju tekas,
Mīļās Laimas meklē sirds," – tā rakstīja Jānis Akuraters dzejolī „Mīļā Laima..."
Un droši vien nav nejaušība, ka vienīgajam bērnam dzejnieka ģimenē tika dots vārds Laima.

11. februārī – Laimu dienā – Jāņa Akuratera muzejā pulcēsies Valsts Āgenskalna ģimnāzijas jaunieši, lai plašāku publiku iepazīstinātu ar SAVU JĀNI AKURATERU – izlasīto, iepazīto, izprasto.

Pagājušā gada nogalē Āgenskalna Valsts ģimnāzijā notika daiļlasīšanas konkurss – dalībniekiem bija jāsagatavo Jāņa Akuratera dzejas vai prozas kompozīcija. Izskanēja gan fragmenti no atmiņu zīmējuma „Kalpa zēna vasara", no romāniem „Pēters Danga" un „Ugunīgi ziedi", gan dzejas lasījumi, apliecinot Jāņa Akuratera valodas bagātību un izteiksmību. Konkursa laureātu uzstāšanos dzirdēsim arī 11. februārī Akuratera muzejā.

Tā jau ir tradīcija, ka Āgenskalna Valsts ģimnāzijas skolēni saviem pētnieciskajiem darbiem izvēlas Jāņa Akuratera daiļradi. Ir tapuši darbi par mūzikas atklāsmi Akuratera darbos, par Nikolaja Gogoļa prozas ietekmi Akuratera daiļradē, par bohēmas un literāro salonu kultūru 20. gs. sākuma latviešu literārajā vidē un citām tēmām. Daudzi no pētnieciskajiem darbiem guvuši augstu novērtējumu republikas konkursos.

Šogad Āgenskalna Valsts ģimnāzijas skolniece Paula Ozola pētījusi nakts tēlu Jāņa Akuratera 20. gs. sākuma dzejā, bet Elza Dziļuma – portreta veidošanas īpatnības Jāņa Akuratera romānu ciklā par Pēteri Dangu. Darbu fragmenti izskanēs 11. februāra literārajā pēcpusdienā „Dienu prieks".

Tuvāka informācija pa tālruni 26703293 (Maira Valtere), e-pastu: akuraters@memorialiemuzeji.lv, kā arī mājas lapā http://www.akurateramuzejs.lv un http://www.memorialiemuzeji.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV