Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Tikšanās ar Purvīša balvas 2011 ieguvēju

Natālija Sujunšalijeva, 15.02.2011. 11:45

27. februārī plkst. 15.00 Latvijas Nacionālais mākslas muzejs aicina uz „Sarunu muzejā" ar otrās Purvīša balvas laureātu, kura vārds kļūs zināms 18. februārī kandidātu darbu izstādes atklāšanas pasākumā. Tikšanās notiks LNMM izstāžu zālē "Arsenāls" (Vecrīgā, Torņa ielā 1).
Tikšanās ar Purvīša balvas 2011 ieguvēju

Purvīša balva tika iedibināta 2008. gada janvārī ar mērķi regulāri un sistemātiski apzināt aktuālos notikumus un novērtēt izcilāko sasniegumu Latvijas profesionālajā vizuālajā mākslā, veicināt Latvijas mākslas procesa intensitāti, jaunu projektu un oriģinālu ideju attīstību, popularizēt Latvijas mākslinieku radošos panākumus gan Latvijā, gan ārpus mūsu valsts robežām. Balva tiek piešķirta reizi divos gados vienam māksliniekam vai mākslinieku grupai, kas pārstāv Latvijas mākslu ar izcilu darbu, kas dziļi saistīts ar sava laikmeta norisēm un kurā ir saite starp mūsdienu dzīvi, garīgiem ideāliem un absolūtām vērtībām.

Otrajai Purvīša balvai izvirzīti astoņi mākslinieki – Ilmārs Blumbergs, Kristaps Ģelzis, Kristīne Kursiša, Imants Lancmanis, Kaspars Podnieks, Mārtiņš Ratniks, Inta Ruka un Krišs Salmanis. Šo autoru 2009. un 2010. gadā glezniecības, instalāciju, foto- un videomākslas jomā radītie darbi saņēmuši vislielāko neatkarīgo ekspertu grupas atzinumu fināla atlasei. Par balvas laureātu kļūs mākslinieks, kurš būs saņēmis īpaši izveidotas starptautiskas žūrijas augstāko vērtējumu.

LNMM izglītības programmas „Sarunas muzejā" ietvaros apmeklētājiem tiek piedāvāta unikāla iespēja iepazīties ar uzvarētāju, noklausīties viņa stāstījumu par sevi un saviem darbiem, kā arī uzdot jautājumus. Kopā mēģināsim atklāt laikmetīgās mākslas vērtības, saprast tās būtību.
Nāciet, skatiet, apbrīnojiet, salīdziniet, uzdodiet jautājumus, veidojiet un izsakiet savu viedokli! Aicināti visi! Mēs Jūs gaidām!

Plašāk par izstādi lasiet LNMM mājas lapā:

http://www.lnmm.lv/lv/arsenals/info/visit/exhibition/2011/purviisha-balva-2011/.

Izstādi iespējams apmeklēt līdz 10. aprīlim.

Publicitātes foto, otrās Purvīša balvas logo

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV