Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Jura Cibuļa pasaules ābeču kolekcijas izstāde pagarināta

Maija Upeniece, 28.02.2011. 16:10

Tā kā ir liela apmeklētāju interese par Jura Cibuļa pasaules ābeču kolekcijas izstādi „Kas visu izteic bez mēles?", Latgales Kultūrvēstures muzejā (Lektorija zālē, Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) tā būs apskatāma vēl līdz 10.martam.
Jura Cibuļa pasaules ābeču kolekcijas izstāde pagarināta

Izstādi aktīvi apmeklē skolēni no Rēzeknes pilsētas un novada skolām – ābeces iepazina Čornajas pirmsskolas izglītības iestādes bērni, Rēzeknes 1., 2., 3., 4., 5. vidusskolas skolēni, Rēzeknes un Poļu Valsts ģimnāzijas, Nautrēnu un Viļānu vidusskolas, Adamovas internātpamatskolas, Rikavas pamatskolas skolēni, Rēzeknes Augstskolas studenti, Rēzeknes Nedzirdīgo biedrība u.c. Nodarbības laikā, atbilstoši katrai vecuma grupai, ikviens var mēģināt „ielocīt mēli" citās valodās, uzzināt citu zemju skolas tradīcijas, radoši darbojoties, apceļot pasauli caur ābeci un iepazīt valodu īpatnības un kultūras iezīmes, to savstarpējo mijiedarbību u.tml.

Atgādinām, ka izstādē skatāmas vairāk nekā 400 ābeces un plakāti ar alfabētiem no visas pasaules (Tanzānijas, Panamas, Ugandas, Zimbabves, Indijas, Zviedrijas u. c.) dažādās valodās – latgaliešu un latviešu, krievu, angļu, albāņu, čerokī, persiešu, gruzīnu u. c., kā arī nedzirdīgajiem un neredzīgajiem jeb Braila rakstā izdotās ābeces, runājošās, senēģiptiešu alfabēts uz papirusa un dvieļa, spāņu alfabēts uz sērkociņu kastītēm, ivrita alfabēts uz koka skaitīkļiem u.c.

Izstādi var apskatīt no otrdienas līdz piektdienai no plkst. 10:00 – 17:00 un

sestdien no plkst. 10:00 – 16:00.

Grupas izstādi var iepazīt muzejpedagoģiskajā programmā „Pašiem sava ābece", iepriekšēja pieteikšanās muzejā vai pa tālruni 64622464.

Foto: Pasaules ābeces no J.Cibuļa kolekcijas (Foto autors A.Bondarenko)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV