Otrdiena, 21.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna;

Apgāds "Nordik" prezentēs rakstu krājumu trimdas dzejnieces un rakstnieces Ainas Zemdegas piemiņai "No sapņa uz īstenību"

Ilze Jākobsone, 01.03.2011. 15:59

Trešdien, 2.martā, plkst. 18.00, Rīgas Latviešu biedrībā apgāds Nordik prezentē rakstu krājumu trimdas dzejnieces un rakstnieces Ainas Zemdegas piemiņai "No sapņa uz īstenību", kuru sastādījis Pāvils Vasariņš. Sarīkojumu vadīs literatūrzinātnieks Viesturs Vecgrāvis, skanēs dzeja un dziesmas ar Ainas Zemdegas tekstiem.

Ar šo, gandrīz 500 lappušu biezo grāmatu, kā arī apgāda Nordik sarūpētajiem Ainas Zemdegas Rakstu 5 sējumiem (2008-2010), Latvijas lasītājiem un literatūrvēsturei tiek nodots dzejnieces atstātais literārais mantojums pilnā apjomā. "Rakstu" 5 sējumos un arī rakstu krājumā apkopotie materiāli sniedz nozīmīgu informāciju par Ainas Zemdegas personību, viņas literāro darbību, kā arī trimdas literārās sabiedrības notikumiem un izcilām personībām.

"Ainas Zemdegas atgriešanās ir visaptveroša. Zaudētās dzimtenes meklēšana paplašinās garīgu māju meklējumos mūzikā, dzejā un prozā. Sevi atrast var arī mīloša cilvēka acīs, kā tas atspoguļojas Ainas Zemdegas mīlestības dzejoļos. Savu ceļu dzejā viņa lūkojusi jau kopš jaunības; pirmais krājums izdots Ņujorkā 29 gadu vecumā. Dzejniece lielpilsētnieciski ievirzītajā trimdas dzejā ienāk ar krājumiem "Basām kājām", "Egles istabā", "Cirsma".

Ainas Zemdegas piecos romānos atainota dzimtenes atstāšana un atgriešanās - Latvijā, dzimtajās Lubes dzirnavās, savā valodā. Dzeja un proza ir Ainas Zemdegas īstās mājas," stāsta Astride Ivaska.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV