Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Deju lieluzveduma repertuāra konkurss

Inga Bika, 21.03.2011. 12:31

Sestdien, 26. martā, plkst. 14.00 Valmieras Kultūras centrā 21 latviešu skatuviskās dejas horeogrāfs piedalīsies XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku deju lieluzveduma „Tēvu laipas" repertuāra konkursā. Kopumā pieteiktas 72 dejas.
Deju lieluzveduma repertuāra konkurss

Konkursā tiks meklētas 17 jaunas dejas, kuras atbilst lieluzveduma pamatidejai un noteiktajām tematiskajām vadlīnijām. Autoru uzdevums ir veidot un piedāvāt dejas, kurās atspoguļots tautas raksturs, gara vērtības un tēvzemes mīlestība, pavasara, vasaras, rudens un ziemas darbi, gadskārtu ticējumi par Lielo dienu, Jānu dienu, Mārtiņiem, Ziemassvētkiem, ieražas par saules sagaidīšanu, rumulēšanās tradīcijām, ķekatās iešanu, Jumja ķeršanu u.c. norises.

Deju lieluzvedumu „Tēvu laipas" paredzēts veidot kā vienotu vēstījumu ar starplikām (intermēdijām). Tiks radīts stāsts par latvieti, izdejojot latviskās vērtības kā deviņas laipas, kas iekļautas četrās deju pīnēs.

Konkursu vērtēs Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra (KNMC) Dejas nozares padomes izveidota ekspertu grupa: horeogrāfe, Deju svētku goda virsvadītāja Ingrīda Edīte Saulīte; horeogrāfe, RPIVA studiju prorektore Rita Spalva; horeogrāfe, VISC speciāliste tautas dejas nozarē Ilze Mažāne; LU Tautas deju ansambļa „Dancis" mākslinieciskais vadītājs Rolands Juraševskis; deju folkloras kopas „Dandari" vadītāja Dace Circene un KNMC dejas mākslas eksperte Maruta Alpa.

Deju autoru ieceres izdejos 32 deju ansambļi un kolektīvi.

Plašāka informācija KNMC mājas lapā: www.knmc.gov.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV