Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Valmieras Jaunatnes centra „Vinda" tautas deju kopai „Liesmiņa" – 25

Guna Āboliņa, 29.03.2011. 12:46

Sestdien, 2. aprīlī, plkst. 17 Valmieras pagasta kultūras namā Valmieras Jaunatnes centra „Vinda" tautas deju kopa „Liesmiņa" svinēs savu 25 gadu jubileju.

„Pirmā tikšanās ar dejot gribētājiem notika rudenī - Valmieras gaļas kombināta klubā. Janvārī jau bija pirmais koncerts ar aptuveni 80 dalībniekiem.

Tas notika tā laika SCO kultūras namā, kurš bija kā otrās mājas, jo mūsu koncerti un sadraudzības vakari visbiežāk norisinājās tieši tur. Tā arī aizsākās tradīcija – dzimšanas dienu svinēt gada sākumā, kad aiz loga vēl barga ziema," atceras deju kopas ilggadējā vadītāja Liana Ozoliņa. Sākotnēji „Liesmiņa" sastāvēja no trim kolektīviem – divām pirmskolas grupām un vienu sākumskolas meiteņu grupu, kuras dejoja bez puišiem.

2000. gads bija „Liesmiņas" kulminācija dalībnieku ziņā, jo aktīvi dejoja astoņas grupas, sākot no pirmskolas vecuma bērniem līdz pat jauniešiem. Sastāvs mainījās ļoti bieži, ko spēcīgi ietekmēja kolektīva „ceļošana" pa Valmieru. Kā smejas pati Liana Ozoliņa: „Čigāni uz riteņiem – daudz māju, tajā pašā laikā nevienas." Tomēr, neskatoties uz daudzajām mītnēm un kolektīva sastāva maiņu, dejotāji ir bijuši sīksti un dejotprieks nav zudis līdz pat šodienai. Tas spilgti atspoguļojas ģimenēs, kuras „Liesmiņā" dejo no paaudzes paaudzē.

25 gadu laikā deju kopa ir piedalījusies visos Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos, kā arī Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos. Agrāk piedalījušies sadraudzības koncertos ar Āgenskalna koledžas, Alūksnes un Bauskas draugiem, kā arī regulāri ir sadancots tepat Valmierā un Valkā. Dejotāji vienmēr kvalitatīvi mācējuši izklaidi apvienot ar koncertiem arī ārzemēs – Polijā, Vācijā, Norvēģijā, Somijā, Igaunijā, Lietuvā un Slovākijā.

Uz deju kopas „Liesmiņa" jubilejas koncertu tiek ielūgti visi, kas jūtas piederīgi un saistīti ar kolektīvu, lai kopīgi gremdētos krāsainajās atmiņās. Uz tikšanos jubilejas koncertā 2. aprīlī, plkst. 17.00, Valmieras pagasta k/n.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV