Sestdiena, 11.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Milda, Karmena, Manfreds;

Joku dienā Ķekavas Novadpētniecības muzejā jokos karikatūrās

Arta Platace, 31.03.2011. 09:35

Rīt, 1.aprīlī, plkst. 14.00 Ķekavas Novadpētniecības muzejā sākies joku dienai veltīts pasākums "Kaimiņu būšana". Tā laikā suminās karikatūru zīmējumu konkursa laureātus, atklās karikatūru izstādi ar Latvijā atzītu karikatūristu darbiem un izspēlēs anekdotes jautrās improvizācijās.

Joku dienai veltīto pasākumu atklās ar skolēnu karikatūru konkursa Pa-smejies! laureātu sumināšanu un karikatūrista Edgara Ozoliņa balvas pasniegšanu. Konkursam pieteikti 144 radošie darbi ne tikai novada bērnu un jauniešu izpildījumā, bet arī no tādām Latvijas vietām kā Aizpute, Jelgava, Ezere, Ventspils, Preiļi un Liepna.

Oficiālo joku dienas ietvaros, klātesošajajiem būs iespēja tikties ar Latvijā atzītiem karikatūristiem – Agri Liepiņu, Robertu Cinkusu, Pāvelu Hafizovu, Māri Aizpurieti, Kristapu Auzenbergu un Zemgu Zaharānu, iepazīt viņu meistarklases, pasmaidīt par anekdošu un karikatūru improvizācijām teātra studijas Mēs izpildījumā un just līdzi karikatūristu sacensībai. Noslēgumā karikatūru cienītāji varēs savā īpašumā iegūt karikatūras, piedaloties karikatūru izsolē.

Karikatūrām veltīta joku diena Ķekavas novadā notiek ne pirmo reizi, tāpēc karikatūrists Māris Aizpurietis atzinīgi novērtē: „Tā ir gan satikt pārējos karikatūristus, ko tik bieži nesanāk izdarīt, gan pajokot. Tas nav mazsvarīgi, ņemot vērā pašreizējo sociālekonomisko situāciju, kad cilvēki mēdz būt nomākti."

Pasākums "Kaimiņu būšana" notiks Ķekavas novadpētniecības muzejā, Rīgas ielā 28, Ķekavā, Doles Tautas nama zālē.

Izstāde ar Latvijas karikatūristu darbiem Kaimiņu būšana Ķekavas Novadpētniecības muzejā būs apskatāma no 5.aprīļa līdz 11.jūnijam.

Ķekavas novadpētniecības muzejs ir vienīgais muzejs Latvijā, kas aktīvi popularizē karikatūru kā mākslas žanru, piesaista karikatūristus un organizē karikatūrām veltītas izstādes, pasākumus un konkursus. Ķekavas Novadpētniecības muzejs notiekti ir vieta, kur jādodas visiem, kam interesē šis žanrs!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV