Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Komentāri rakstam: „Jānis Ziemeļnieks – es eju bojā, iekārodams tevi...”

jaunākie lejā

Gaļas izcirtējs 06.11.2007. 15:41

Burvīgs pasākums es ar prieku steigšu to apmeklēt.!

latvietis.. 06.11.2007. 18:26

eksternis.. tas jau nu galigi nav latviski..

ieva 07.11.2007. 05:32

fantastiski vārdi virsrakstā.

Līva 18.11.2007. 14:45

paldies, šādiem pasākumiem ir jābūt :) prieks, ka ir cilvēki, kas tādus veido un atgādina mums - dzeja ir!!!

ligita 23.11.2007. 19:22

apzinjas pluusma kaut kaada

nisse 27.11.2007. 23:12

taa misteerijas sajuuta nepamet... veel tagad mijas vaarda paartieshums ar komponista balsi... muuzika aiznesa paari kaadai robezhai, kad likaas taa vairs nav Latvija... un eeteri nomainiija Pariizes briiviibas vilniitis.... un dzeja kaa aizkjershanaas aiz dziives.

skatītāja 29.11.2007. 10:03

Paldies Jurim Kulakovam (ceru, ka taps ieraksts paša izpildījumā!), kura radītās dziesmas ar Jāņa Ziemeļnieka mazākzināmajiem tekstiem ir profesionāls, emocionāli iespaidīgs un atmiņā paliekošs devums.
Par pārējo visnotaļ skaisti un svētīgi iecerēto pasākuma daļu palikušas mieļainas atmiņas, kas pamatā saistītas ar Viestura Jansona lomu uz pasākuma skatuves: manuprāt, to laiku, ko šajā iepriekšsagatavotajā improvizācijā (Jansona pašizpausmei vien ~90 minūtes!) cienījamais režisors-īstenotājs veltīja pašreklāmai, triviāliem un bieži pat aizvainojošiem jokiem un darbībām ar skatītājiem, lietderīgāk būtu bijis tomēr veltīt vakara galvenajam varonim- Jānim Ziemeļniekam, par kuru tiešām salīdzinoši reti tiek runāts un kurš arvien palicis mazzināms.
Vienīgais, ko pēc šī pasākuma patiesi gribējās- paspēt pateikt personīgu paldies Jurim Kulakovam un ātrāk tikt svaigā gaisā un prom no atmiņām par vakaru Viesturu Jansona vadībā. Jūtos atviegloti, ka savulaik literatūras studijās J.Ziemeļnieks iepazīts un papētīts tiktāl, lai viens vakars nedeformētu priekšstatu ne par Ziemeļnieka devumu un vietu mākslas procesā. Labprāt publiskā telpā iepazītos arī ar pāsākumā vērojošo literatūrpētnieku un muzeja darbinieku domām par to, cik lielā mērā šī pasākuma izglītojošās ieceres (pamatā tomēr bijušas tās!) sasniegušas vēlamo un vai visnotaļ cēlais mērķis attaisno visus izmantotos līdzekļus- faktu vienkāršotu (tendenciozu) interpretāciju; verbālu, emocionālu un pat fizisku iedarbošanos uz pasākuma dalībniekiem.
Paldies visiem, kas piedalījušies šīs idejas īstenošanā! Lai neapsīkst līdzvērtīgu pasākumu radītprieks- tie patiesi ir nepieciešami mums visiem! Varbūt vienīgi nopietnāk būtu vērts padomāt par to, lai saturisko daļu vadītu speciālists (ne jau lēts šovs šādos pasākumos tas svarīgākais, bet gan jaunatklāsmes, uzziņu un emocionālā pārdzīvojuma prieks, kas vadīts gudri un tālredzīgi).

nisse 30.11.2007. 13:52

uuuuuuuuuuuuuuu - nu re, kaa iet, kad prof acs paliek valjaa :)))))) es padomaaju, kas buutu ar tiem nabaga studentiem (un ne tikai), ja es uz konferenceem dotos ar pilnaam kabataam kriticisma (kura man objektiivi netruukst, pieredzes deelj). tachu tas draud ar risku nokaut.... entuziasmu un iespeeju attiistiities. jo katrs jau var mainiities tikai pats. dziivee nejaushi pamaniiju, ka aareejie impulsi pozitiivaa formaa (arii par it kaa atkaapeem no pierastaa) ir dzinulis veel vairaak celties/augt. un pozitiivaa tur bija bezgaliigi....protams, protams - monsieur J. Kulakovs bija tops. ... ja ausiim baudiijaam vinja performanci, mees nedaliijaam muuzikas kopumu skanjaas (vai kaa sauc mazaako vieniibu muuzikaa???) un par dzeju un teikto - cilveeks speej uztvert/satvert teikto vaardu tieshaak. tachu senais labais naivas princis teica, ka buutisko mees redzam tik ar sirdi. un ar sirdi buutiskais... ir katram atkal savs. V. Jansons man pateica, ka dzejas maaksla ir briinums un J. Ziemeljnieks bija virtuozs shajaa. V. Jansons man pateica, ka pazudinaashana var veidoties pavisam nejaushi un Saturns katru var pavilkt atpakalj. rezhisors man pateica, ka skriet cauri loga ruutiim pie miiljotaas ir kolosaala ieeja, kad tas skjiet pareizi. rezhisors man pateica, ka katrs siikums veido dziivi....
un... man prieks, ka ir laba diskusija un viedoklji, un kaadam ruup literatuuras veestures kvalitaates joma... ... mees visi esam laimiigi dazhaadi. un tas vakars man, kaa neprofesionaalim shajaa muuzu skarto pasaulee, bija iipashs. paldies vinjiem.

anjaa 02.12.2007. 13:00

ļoti izdevies pasākums.
Prieks, ka veidotāji uzdrīkstējās.
ļoti patika mūzika.

Caurtiksme 09.04.2008. 19:59

Burvīgs, burvīgs pasākums! Tagad, kad pagājis jau kurais mēnesis, vēl atceros, vēl baudu radīto ilūziju, gan pārdrošo, gan komisko, kaut tik daudz traģikas salikts un savienots. Mūzika - labāk nebūtu iespējams :). Ir cerības, ka tas viss tiešām tiks ierakstīts...

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV