Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

„Joprojām nomodā". Mūsdienu skatījums uz Keitas Čopinas darbu „Atmošanās" un feminisma attīstību

¼ Satori komanda, 05.04.2011. 11:39

ASV vēstniecība sadarbībā ar ¼ Satori grāmatnīcu 6. aprīlī plkst. 19:00 aicina apmeklēt literāru vakaru "Joprojām nomodā"; tas turpina sieviešu vēstures mēnesi, ko ASV atzīmē martā. Fulbraita programmas teātra mākslas pētniece Kortnija Kerstena (Courtney Kersten) iepazīstinās ar priekšlasījumu par amerikāņu rakstnieces Keitas Čopinas feminisma noveli „Atmošanās" („The Awakening") un tās ietekmi uz sabiedrisko domu 20. gs. sākumā, kā arī feminisma attīstību līdz mūsdienām.
„Joprojām nomodā". Mūsdienu skatījums uz Keitas Čopinas darbu „Atmošanās" un feminisma attīstību

Keitas Čopinas novele „Atmošanās" publicēta 1899. gadā un tiek uzskatīta par vienu no pirmajiem feminisma darbiem literatūrā. Tajā atklāti tiek apšaubīti konservatīvie priekšstati par sievietes lomu sabiedrībā. Salīdzinājumam Kerstena izmantos mūsdienu femisima rakstnieces Īvas Ensleres (Eve Ensler) darbus, kuriem ir raksturīgs mūsdienīgs skatījums uz sievietes lomu.

Pēc priekšlasījuma sekos trīs dramatizēti monologi, kas balstīti noveles „Atmošanās" skartajās tēmās. Lasījumi notiks Īvas Ensleres darba "Vagīnas monologi" stilā, atspoguļojot dažāda vecuma un kultūru sieviešu dzīves epizodes.

Lasījumi notiks angļu valodā. Vakara turpinājumā neformāla diskusija ar aktieriem un klātesošajiem pie vīna glāzes. Pasākums notiks ¼ Satori grāmatnīcā Lāčplēša ielā 31, ieeja brīva.

Pateicamies ikvienam, kurš atbalstījis portāla ¼ Satori darbību! Aprīlī un maijā grāmatnīcā esam iecerējuši virkni pasākumu aizaujošam un vērtīgi pavadītam laikam – lekcijas, diskusijas un akustiskus koncertus. Gaidām jūs katru dienu, izņemot svētdienas, no plkst. 11.00 līdz 20.00.

Foto: Klāvs Sedlenieks un Dmitrijs Petrenko diskusijā par feminismu Satori grāmatnīcā 2010. gada martā. Foto autors Studentnet.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV