Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Vitorio Hesles grāmatas „Tagadnes krīze un filosofijas atbildība" atvēršana

LU Preses centrs, 05.04.2011. 14:38

6. aprīlī plkst. 16.00 Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē, Mārstaļu ielā 28/30, 1. auditorijā notiks vācu filosofa Vitorio Hesles grāmatas „Tagadnes krīze un filosofijas atbildība" tulkojuma latviešu valodā atvēršanas svētki. Grāmatu klajā laidis Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūts.
Vitorio Hesles grāmatas „Tagadnes krīze un filosofijas atbildība" atvēršana

Grāmata iznāk Leonijas Vuss - Mundeciemas tulkojumā un Dr. phil. prof. Riharda Kūļa zinātniskajā redakcijā. Izdevumu atbalstījis Baltijas-Vācijas Augstskolu birojs.

Monogrāfijā Vitorio Hesle cenšas apzināt filosofijas vietu un lomu mūsdienu pasaulē, kurā arvien asāk sevi piesaka ekoloģiskās problēmas un jūtams vienojošu, universālu ideju trūkums. Izvērtējot moderno filosofisko domu, autors tiecas rast iespējas jaunam filosofijas pamatojumam, kurā varētu sakņoties mūsdienīga ētika. „Tagadnes krīze un filosofijas atbildība" ir ievērojamā vācu filosofa pirmā latviski tulkotā grāmata.

Visi interesenti tiek aicināti piedalīties grāmatas atvēršanas svētkos.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV