Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Ceļš uz Red Bull BC One pasaules čempionātu sākas Rīgā

Lana Daniela, 29.04.2011. 12:51

2011. gadā breakdance sacensībās formātā "viens pret vienu" un Red Bull BC One Pasaules čempionāts piedzīvos ko interesantu - otro reizi septiņu gadu laikā piedalīties varēs jebkurš. Arī no Latvijas. Arī pavisam nezināms B-Boy, kas savu talantu apzināti slēpis no publikas acīm tagad varēs iznākt un cīnīties par vietu pasaules finālā Krievijā, lai nokļūtu līdzās pasaules labākajiem break dance meistariem.
Ceļš uz Red Bull BC One pasaules čempionātu sākas Rīgā

Sestdien, 14. maijā plkst 19.00 klubā "Godvil" notiks Red Bull BC One Baltic Cypher – atlase, kurā latvieši, igauņi un lietuvieši cīnīsies par vienīgo biļeti uz nākamo čempionāta atlases līmeni – pasaules kvalifikācijas sacensībām Stambulā. Tu vari kļūt par šo aizraujošo sacensību liecinieku un novērtēt ne tikai Baltijas dalībnieku labākās break dance kustības, bet arī pasaules līmeņa priekšnesumu, jo pasākumu tiesās trīs nu ļoooti atzīti break dance pasaules dejotāji: Lilou no Francijas (Red Bull BC One čempions 2005. un 2009. gadā), Benny no Vācijas (Flying Steps crew) un šī gada pasaules čempionāta mājvietas pārstāvis Tony Rock no Krievijas (Top 9 crew). Red Bull BC One Baltic Cypher vadīs MC Trix no Apvienotās Karalistes, bet muzikālo atmosfēru nodrošinās DJ Mamania (LT), AG (LV) un DJ Möls (EE). Pasākuma afterparty ar koncertu iegriezīs Gacho, bet pasākuma laikā speciāls priekšnesums no MC Trix (UK) & DJ Mesia (GER) dzīvajā ar savu „James Brown show". Ja tomēr jūti sevī spēku būt dalībniekos, ne skatītājos, reģistrējies Red Bull BC One Baltic Cypher www.redbull.lv

Kopš parādīšanās 2004. gadā Red Bull BC One ir kļuvušas par atzītākajām pasaules sacensībām retajā breakdance formātā „viens pret vienu", nevis komandās jeb „crew". Līdz šim cīnīties varēja tikai speciāli uzaicināti B-Boys, kas savu māku bija pierādījuši jau citos pasaules līmeņa mačos. Taču šogad viss ir citādi. Red Bull BC One nolēma veikt svaigu asiņu iepludināšanu jau zināmajā B-Boy pasaules ķermenī, izveidojot daudzslāņainu atlases sistēmu, kas ļaus jebkuram pierādīt savas spējas, tomēr nodrošinās, ka prestižo sacensību finālā redzam tikai labākos.

Par Red Bull BC One

Red Bull BC One ir pasaules nozīmīgākās break dance sacensības formātā "viens pret vienu". Pirmsākumi b-boy cīņām jeb batliem meklējami tieši 1-pret-1 sacensībās. Pēdējo 15 gadu laikā šī veida cīņas palikušas ēnā un priekšplānā izvirzījušās crew jeb komandas sacensības. Red Bull mērķis ir atgriezties pie break dance izcelsmes un parādīt b-boy kultūru visspēcīgākajā un tīrākajā veidā.

2011. gadā šajās sacensībās ir iespēja piedalīties jebkuram, jo visā pasaulē notiek 27 Red Bull BC One Cypher atlases pasākumi, kam tālāk seko piecas pasaules kvalifikācijas Brazīlijā, ASV, Spānijā, Turcijā un Taivānā. Katras kvalifikācijas uzvarētājs iegūst pa biļetei uz finālu 26. novembrī Sanktpēterburgā, tātad kopā šajās kvalifikācijās tiks izcīnītas piecas vietas. Vēl vienu vietu automātiski iegūst pagājušā gada Red Bull BC One Pasaules čempionāta uzvarētājs no Brazīlijas Neguin. Pārējie desmit fināla dalībnieki tiks izvēlēti kā līdz šim – ar starptautiskas ekspertu komandas palīdzību, kas dod iespēju labākajiem dejotājiem ar labāko reputāciju, raksturu un vietu B-Boy pasaulē nokļūt labāko sešpadsmitniekā.

Anatolijs Soldatenko jeb To Lee no Camelot crew, kas Latviju pārstāvēja Red Bull BC One kvalifikācijas sacensībās Zviedrijā 2007. gadā iepazinās ar daudziem pasaules labākajiem b-boys un izbaudījis pasākuma atmosfēru no iekšienes. "Red Bull BC One ir pats lielākais un kvalitatīvākais break dance pasākums formātā„viens pret vienu". Pirmkārt tāpēc, ka izvēlas labākos 16 b-boys, taču iespēja piedalīties ir katram. Otrkārt, pasākums ir pietiekami apjomīgs, tajā ieguldīts daudz spēka un līdzekļu, tāpēc rezultāts vienmēr ir ausgtākajā līmenī. Treškārt, par tiesnešiem aicina pašus labākos pasaules dejotājus," stāsta Anatolijs.

Vairāk informācijas:

Par pasākumu: www.redbullbcone.com

Facebook: http://www.facebook.com/redbullBCOne

Video: www.redbullcontentpool.com

Foto: images.redbullcontentpool.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV