Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Starptautiskajā dejas dienā darbību uzsāk laikmetīgās dejas vietne DANCE.LV žurnāls

Inta Balode, 29.04.2011. 13:59

Starptautiskajā Dejas dienā, 2011. gada 29. aprīlī, savas e-durvis ver Latvijā pirmais izdevums, kas veltīts laikmetīgajai dejai. DANCE.LV žurnāls pieejams gan caur jau ierasto laikmetīgās dejas interneta vietni www.dance.lv, gan adresē www.journal.dance.lv. Galvenās žurnāla sadaļas ietver recenzijas par jaunākajām izrādēm, notikumu hroniku, informāciju par kultūrpolitikas, izglītības un pētnieciskajiem jaunumiem dejas mākslas jomā, intervijas, spilgtāko personību portretus un ziņas.
Starptautiskajā dejas dienā darbību uzsāk laikmetīgās dejas vietne DANCE.LV žurnāls

DANCE.LV žurnāls tiek veidots kā analīzes, sarunu un informācijas platforma par profesionālās dejas norisēm, aktuālajiem procesiem, pētniecību, vēsturi, izglītību, notikumiem un tendencēm Latvijā, kā arī tuvākās un tālākās kaimiņvalstīs. DANCE.LV žurnālā galvenais akcents likts uz laikmetīgo deju, kura Latvijā turpina augt un attīstīties, vienlaikus vēl aizvien esot gana neizprasts un pārprasts žanrs. Taču DANCE.LV žurnālā jēdziens „laikmetīgs" tiek izprasts arī plašākā nozīmē – kā aktuālie, novatoriskie, „neierāmējamie" un starpdisciplinārie procesi profesionālajā dejas mākslā un kultūrvidē kopumā.

DANCE.LV žurnāla mērķis ir veicināt profesionālās dejas mākslas attīstību, prestižu un pieejamību. Tas pretendē kļūt par ērti lietojamu un vienmēr pieejamu informācijas avotu Latvijas un ārvalstu (drīzumā tiks aktivizēta lapas angliskā versija) dejas profesionāļiem, studentiem, dejotājiem, kas vēl tikai domā par profesionālu karjeru, un galvenais – skatītājiem. DANCE.LV žurnāls vēlas būt pieejams un saistošs ikvienam lasītājam, kas interesējas par deju, kliedējot mītu par laikmetīgās dejas nesaprotamību un elitārismu. Ikviens aicināts komentēt jebkuru publikāciju un piedāvāt savas tēmas un jautājumus. Lai koptu komentāru kultūru un veidotu auglīgu diskusiju, žurnāla redakcija aicina komentētājus lietot savu īsto vārdu un uzvārdu. Iecerēts veidot arī rubriku Skatītāji raksta, kurā publicēto rakstu autori saņems ielūgumus uz laikmetīgās dejas izrādēm un meistarklasēm.

Perspektīvā iecerēts vismaz reizi gadā izdot arī nelielu drukātu versiju, kas aptvertu galvenās tendences Latvijas laikmetīgajā dejas mākslā.

DANCE.LV žurnāla aktivitātēm iespējams sekot arī tviterī http://twitter.com/#!/DANCEPUNKC

Atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds un Latvijas Profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociācija

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV