Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

„Vēja zirdziņš" uzvar starptautiskā festivālā

Alda Skrastiņa, 02.05.2011. 10:43

Noslēdzies VII Starptautiskais jauno talantu festivāls – konkurss „Zeme zem baltajiem spārniem" Baltkrievijā, kurā Latvijas valsti un Jelgavas pilsētu godam pārstāvēja Bērnu un jauniešu deju kolektīvs „Vēja zirdziņš", sīvā konkurencē izcīnot 1.vietu.
„Vēja zirdziņš" uzvar starptautiskā festivālā

Aprīļa pēdējā nedēļā Baltkrievijas pilsētā Mozir notika VII Starptautiskais jauno talantu festivāls – konkurss „Zeme zem baltajiem spārniem" (VII Inetrnational festival of young talents „The land under the white wings"), kas pulcēja 500 bērnus un jauniešus vecumā no 5 – 17 gadiem dažādās estrādes dziesmu un skatuves deju kategorijās. Konkursā tika pārstāvētas 10 valstis: Azerbaidžāna, Baltkrievija, Igaunija, Itālija, Latvija, Lietuva, Moldova, Maķedonija, Krievija un Ukraina. Preses konferences laikā organizatori atzina, ka šajā reizē saņēmuši milzum daudz pieteikumu anketas un tādēļ konkursa atlasi izturējuši tikai visprasmīgākie dalībnieki, kas rezultātā ļāva skatītājiem, pašiem dalībniekiem un starptautiskai žūrijai baudīt augstvērtīgus priekšnesumus.

Tautas skatuves dejā, jaunākajā vecuma grupā (7-12 gadi) konkursa atlasi izturēja arī Jelgavas pašvaldības aģentūras (JPPA) „Kultūra" Bērnu un jauniešu deju kolektīvs (BJDK) „Vēja zirdziņš". Mazajiem dejotājiem šī bija lieliska iespēja un pieredze redzēt citu tautu bērnu un jauniešu skatuvisko deju manieri, lielisko tehnisko izpildījumu un mentalitātes dažādību, atklājot savu deju raksturu.

Jauno talantu festivāls notika četras dienas no tām - divas intensīvas konkursa dienas, kurās divdesmit „Vēja zirdziņa" 5.-6.klašu grupas dejotāji izdejoja divas latviešu skatuviskās tautas dejas, parādot ne tikai latviešu tautas tērpu krāšņumu, bet arī deju soļu un zīmēju daudzveidību. Konkursa otrās dienas dejojums ar koka tupelēm iekaroja skatītāju sirdis un starptautiskās žūrijas apbrīnu (žūrijā - deju speciālisti no Ukrainas, Krievijas, Latvijas). Divdesmit viena kolektīva konkurencē iegūtā 1.vieta savā grupā bija negaidīts pārsteigums un patiess gods. Tādēļ uzstāšanās festivālā Gala koncertā radīja divtik lielu atbildību un lepnumu par padarīto.

Festivāla Grand Prix tautas skatuves dejā pelnīti aizceļoja pie Azerbaidžānas vecākās grupas (14 – 17 gadi) meistarīgajiem un atraktīvajiem dejotājiem, kuru dejojumu vienmēr pavadīja skaļas skatītāju ovācijas un izbrīns par šķietami neiespējamiem trikiem.

Šajā festivāla – konkursa reizē dalībniekiem bija iespēja priecēt arī ārpus Mozir pilsētas mītošos cilvēkus. „Vēja zirdziņš" sniedza koncertu Kozeņicas smaidīgajiem un atsaucīgajiem iedzīvotājiem, kuri iepriecināja ar patiesu sirsnību un tradīcijām bagātu uzņemšanu.

Kolektīvs atgriezies Latvijā ar vērtīgu pieredzi, jaunu redzējumu uz deju pasauli un gandarījumu par sasniegto. Paldies visiem, kas turēja īkšķus un ticēja, ka spējam parādīt latviešu tautas dejas spēku!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV