Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu atzīmē ar vairākiem pasākumiem

Astra Dzērve, 02.05.2011. 12:29

Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena tiks atzīmēta ar vairākiem pasākumiem. 3. maijā plkst. 12.00 notiks sarīkojums skolu jaunatnei „Latvijas neatkarības atgūšanas laiks un CREDO", bet 4. maijā plkst. 13.00 pavasarīgi gaišās noskaņās izskanēs koncerts „Pavasara zvani".
Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu atzīmē ar vairākiem pasākumiem

3. maijā plkst. 12.00, sarīkojumā ar skolu jaunatni tiksies CREDO mūziķi - Valdis Skujiņš, Edgars Silacērps, Raivis Krūms, Verners Bokums, Jānis Šteinbergs un grupas toreizējais menedžeris Linards Muciņš.

Linards Muciņš 1990. gadā tika ievēlēts Latvijas PSR Augstākajā Padomē un bija viens no pieciem liepājniekiem, kuri 1990. gada 4. maijā nobalsoja par Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarāciju.

Svarīgu lomu Liepājā Latvijas neatkarības atgūšanas laikā 1990-to gadu sākumā nospēlēja arī CREDO puiši un viņu namiņš Celtnieku ielā. Kad Latvijas Tautas frontes Liepājas nodaļas mītnē K. Ukstiņa ielā 7/9, tagadējās Liepājas muzeja ekspozīcijas „Liepāja okupāciju režīmos" telpās, uzturēties vairs nebija droši, no turienes bija evakuēti visi svarīgie dokumenti un pavairošanas ierīces. Tur tautfrontieši rīkoja slepenas apspriedes, uz rakstāmmašīnas drukāja un pavairoja uzsaukumu un parakstu vākšanas lapas, vienojās par rīcības plāniem, it sevišķi 1991. gada augusta puča dienās.

4. maijā plkst. 13.00, Liepājas muzejā pavasarīgu koncertu svētkos sniegs Igetas Gaiķes vadītā vokālā studija "Tev un man" un Astras Ziemeles vadītais zvanu koris „Campanella".

Vokālās studijas „Tev un man" bērnu un jauniešu skanējumu papildinās solistes Līga Miteniece un Latvijas TV konkursa "Balss pavēlnieks 2010" uzvarētāja sešgadīgā Roberta Kumsāre. Koncertā uzstāsies jaunais čellists Krišjānis Gaiķis un konkursa "Latvijas Zelta talanti" dalībnieks akordeonists Jānis Jakovļevs. Klausītājus priecēs arī studijas „Tev un man" sieviešu vokālais ansamblis.

Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas zvanu koris "Campanella" Astras Ziemeles vadībā atskaņos populārus klasiskās mūzikas paraugus un latviešu komponistu skaņdarbus.

Jau ziņots, ka no 29. aprīļa Liepājas muzeja ekspozīcijas „Liepāja okupāciju režīmos" telpās K. Ukstiņa ielā 7/9 skatāma Latvijas Kara muzeja veidotā tematiskā izstāde „Tautas pašapziņas ceļš".

Izstādē vizuāli uzskatāmā, lakoniskā veidā ar foto materiāliem un vēsturiskiem dokumentiem radīts aptverošs un vienlaikus emocionāli iedarbīgs priekšstats par ceļu uz Latvijas Republikas proklamēšanu 1918. gadā un Latvijas valstiskuma atjaunošanu 20. gadsimta 80. gadu beigās - 90. gadu sākumā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV