Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Mūziklu „Vestsaidas stāsts" būs iespējams noskatīties arī Rīgā

Zanda Borga, 13.05.2011. 14:08

19. un 20. augustā Liepājas teātris viesosies Dailes teātrī, piedāvājot skatītājiem noskatīties pasaules slaveno mūziklu „Vestsaidas stāsts", kuru iestudējis režisors Valdis Lūriņš. 19. augustā notiks viena, bet 20. augustā divas izrādes.
Mūziklu „Vestsaidas stāsts" būs iespējams noskatīties arī Rīgā

„Vestsaidas stāsts" ir šīs sezonas grandiozākais iestudējums, kas tapis Liepājas teātrī - krāšņi tērpi, mūzika Liepājas Simfoniskā orķestra pavadījumā, ugunīgas dejas un vairāk nekā 30 cilvēku liels aktieru ansamblis.

Iestudējuma darbība norisinās Amerikā, tā centrā ir attiecības starp divām jauniešu bandām – amerikāņiem un puertorikāņiem. Nesaskaņas, naids, alkas pēc laimes - un visam pa vidu divu jauniešu – Tonija un Marijas – uzplaukstošā mīlestība.

Kā uzsver V. Lūriņš: „Mūzikls ir skaudrs, realitātes pārpilns vēstījums par jauniešiem, kuru mājvieta ir iela, par sapņiem, kuri pieaugušajiem vairs nav vajadzīgi, par smeldzīgo vientulību...Nav svarīgi, vai darbība notiek Amerikā vai Latvijā. Vestsaidā tiek runāts par vardarbību, par naidu, kas sākas no nekā. Par cilvēkiem, kas cenšas atrast sevi. Un šis stāsts parāda, ka vienīgā iespējamība, kā atrast savu vietu pasaulē, ir atrast sevi mīlestībā. Vienalga – vai tā piepildās vai nepiepildās. Tā ir vienīgā iespēja, kā cilvēkam palikt par cilvēku".

Mūziklā dziesmas tiek izpildītas angļu valodā, bet tiek nodrošināti subtitri.

Tonija un Marijas lomas izpildīs viesmākslinieki Juris Jope un Jolanta Strikaite vai Annija Putniņa. Pārējās lomās Everita Pjata, Agnese Jēkabsone, Viktors Ellers, Kaspars Kārkliņš, Sandis Pēcis, Mārtiņš Kalita, Egons Dombrovskis, Anete Berķe, Rolands Beķeris, Gatis Maliks, Pēteris Lapiņš, Marģers Eglinskis, Inese Jurjāne, Edgars Pujāts, Signe Ruicēna, Ilze Būde, Madara Melne, Ilze Jura, Laura Jeruma, Edgars Ozoliņš, u.c.

Iestudējumam horeogrāfiju veidojis Alberts Kivlenieks, scenogrāfiju – Aigars Ozoliņš, kostīmus – Ilze Vītoliņa.

Biļešu cenas uz izrādi no Ls 5 līdz Ls 12. Biļetes iespējams iegādāties Dailes teātrī, visās „Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī elektroniski www.bilesuparadize.lv.

Foto autors Ziedonis Safronovs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV