Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

"Red Bull BC One" Baltijas atlasē uzvar B-Boy Amega no Latvijas

Lana Daniela, 16.05.2011. 10:04

Sestdien, 14. maijā, klubā "Godvil" tika noskaidrots Baltijas labākais breakdance dejotājs, kurš pārstāvēs Baltijas valstis tālākajā cīņā par biļeti uz "Red Bull BC One" pasaules čempionāta finālu Sanktpēterburgā. Par uzvarētāju šajā atlases kārtā kļūva B-Boy Amega jeb Vitālijs Balajevs no Latvijas. Viņš 17. jūlijā pasaules atlasē Stambulā cīnīsies ar vēl septiņu valstu pārstāvjiem par biļeti uz finālu Krievijā.
"Red Bull BC One" Baltijas atlasē uzvar B-Boy Amega no Latvijas

Atlase sākās jau pa dienu, lai izvēlētu 16 labākos vakara pamatsacensību dalībniekus. Tiesneši Lilou no Francijas (Pockemon crew), Benny no Vācijas (Flying Steps crew) un Tony Rock (Top 9 crew) no Krievijas ar savu spriedumu noteica, ka tieši Amega ir labākais. Fināla cīņā viņš pārspēja vēl vienu Latvijas pārstāvi – Denny. Divkārtējais Red Bull BC One čempions Lilou uzteica Amegas īpašo stilu, kas sevi pieteica publikai nevis vienkārši nosaucot vārdu, bet repojot un visu cīņas laiku saglabāja smaidu un vieglumu, kamēr pārējie B-Boys tomēr nevarēja noslēpt saspringumu, jo uz spēles likts tik daudz. Arī Stambulā Amega domā vienkārši parādīt to, kāds viņš ir un nekā īpaši netrenēties un nesaspringt. "Mans ieteikums viņam pirms starta Stambulā - paliec tieši tāds pats, kā esi, parādi to pašu, ko šodien šeit un viss būs kārtībā," piebilst Lilou.

Jāatgādina, ka 2011. gadā breakdance sacensībās formātā "viens pret vienu" un "Red Bull BC One" pasaules čempionāts piedzīvo ko interesantu - otro reizi septiņu gadu laikā piedalīties var jebkurš. Tas nozīmē, ka arī pavisam nezināms B-Boy tagad ir iespēja sevi parādīt un cīnīties par vietu pasaules finālā Krievijā, lai nokļūtu līdzās pasaules labākajiem break dance meistariem pasaulē. Pasaules finālu 26. novembrī, tiešajā ēterā varēs redzēt arī Latvijā, LTV7 un www.redbull.lv

"Red Bull BC One" ir pasaules nozīmīgākās break dance sacensības formātā "viens pret vienu". Pirmsākumi b-boy cīņām jeb batliem meklējami tieši 1-pret-1 sacensībās. Pēdējo 15 gadu laikā šī veida cīņas palikušas ēnā un priekšplānā izvirzījušās crew jeb komandas sacensības. Red Bull mērķis ir atgriezties pie break dance izcelsmes un parādīt B-Boy kultūru visspēcīgākajā un tīrākajā veidā.

2011. gadā šajās sacensībās ir iespēja piedalīties jebkuram, jo visā pasaulē notiek 27 Red Bull BC One Cypher atlases pasākumi, kam tālāk seko piecas pasaules kvalifikācijas Brazīlijā, ASV, Spānijā, Turcijā un Taivānā. Katras kvalifikācijas uzvarētājs iegūst pa biļetei uz finālu 26. novembrī Sanktpēterburgā, tātad kopā šajās kvalifikācijās tiks izcīnītas piecas vietas. Vēl vienu vietu automātiski iegūst pagājušā gada Red Bull BC One Pasaules čempionāta uzvarētājs no Brazīlijas Neguin. Pārējie desmit fināla dalībnieki tiks izvēlēti kā līdz šim – ar starptautiskas ekspertu komandas palīdzību, kas dod iespēju labākajiem dejotājiem ar labāko reputāciju, raksturu un vietu B-Boy pasaulē nokļūt labāko sešpadsmitniekā.

Vairāk informācijas:
Par Baltijas atlasi: www.redbull.lv
Par Pasaules čempionātu: www.redbullbcone.com
Facebook: http://www.facebook.com/redbullBCOne

Video: www.redbullcontentpool.com
Foto: images.redbullcontentpool.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV