Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Aicina izbaudīt salsas ritmus izstādē "Magic Dance Expo" Ķīpsalā

Inese Libere, 17.05.2011. 16:05

Dejas mākslas izstādē "Magic Dance Expo" Ķīpsalā no 19. līdz 21. maijam koši būs pārstāvēti salsas ritmi – notiks gan sacensības, gan meistarklases un apmācības, gan paraugdemonstrējumi.
Aicina izbaudīt salsas ritmus izstādē "Magic Dance Expo" Ķīpsalā

Jau daudzus gadus salsa pasaulē ir ļoti populāra deja, kas skaidrojama ar salsas svarīgāko elementu – improvizāciju, jo tā katram dejotājam ļauj justies un izpausties kā individualitātei un radošai personībai. Ikviens salsas dejojums ir spontāns un brīvs no standartizētām un iestudētām kombinācijām. Cik cilvēku, tik salsas figūru, kustību, ritma, muzikalitātes interpretāciju, kas veidojas apvienojumā ar izteiksmīgi bagātu dejotāju radošumu.

Latvijas Latino deju federācijas prezidente Juta Vanaga uzskata, ka salsu var apgūt jebkurš interesents neatkarīgi no vecuma un fiziskās sagatavotības.

Sacensības "Salsa Shines"

Latvijas Latino deju federācija sadarbībā ar deju un kustību studiju "studioX1" 19. maijā plkst. 17.00 Ķīpsalā pirmo reizi Latvijā rīko „Salsa Shines" sacensības, lai skatītājiem spilgti prezentētu Latvijas talantīgāko salsas un latino deju dejotāju improvizāciju, noskaidrotu labākos un ar salsas ritmiem aizrautu ikvienu dejas mīļotāju.

Dejojot "Salsa Shines", ir jāparāda veiklas ķermeņa kustības kopā ar precīzu un ritmisku pēdu darbību, turklāt tam atvēlētais laiks sacensībās ir vien 2 minūtes.

Lai pasākumu padarītu krāšņāku, būs iespējams vērot arī "Jack and Jill" pāru sacensības. "Jack & Jill" sacensības vairāk nekā pirms 40 gadiem Kalifornijā izveidoja Džeks Kerijs. Tās ir visjautrākās "vadīšanas un sekošanas" sacensības, kurās var piedalīties ikviens salsas dejotājs. "Jack & Jill" nozīmē, ka jādejo ar partneri, kurš neilgi pirms uzstāšanās tiek izlozēts. Pāriem iekļūstot nākamajā kārtā, atkal notiek izloze, lai samainītu partnerus. Katrā sacensību kārtā dalībniekiem ir iespēja dejot un parādīt savu sniegumu pie divām dažāda tempa mūzikām.

Tiem, kuru mīļākā deja ir salsa, dalību sacensībās vēl ir iespējams pieteikt līdz 18. maijam, rakstot uz e-pasta adresi studiox1@studiox1.lv vai zvanot rīkotājiem pa tālruni 28351811.

Apmācības un meistarklase

Salsa ir ļoti aizraujoša deja, tāpēc ikviens interesents varēs pārliecināties par salsas ritmu piemērotību pašam praktiskās nodarbībās. 19. maijā jau no plkst. 14.00 deju un kustību studijas „studioX1" pasniedzēji bez maksas aicina apgūt kaislīgās dejas – salsu, bačatu un merengi. Savukārt 20. maijā plkst. 18.30 uz salsas meistarklasi Ķīpsalā aicina salsas kustības Latvijā aizsācēja un Latvijas pieredzējušākā salsas trenere, Latvijas Latino deju federācijas prezidente un "studioX1" direktore Juta Vanaga.

Šovi un paraugdemonstrējumi

„Salsa Shines" sacensību vietā varēsiet vērot arī „studioX1" studijas jaunāko dejotāju priekšnesumus dažādos stilos – hip hop, moderno džezu un salsu.

20. maijā plkst. 17.40 salsas paraugdemonstrējumus uz „Magic Dance Expo" Šovu skatuves rādīs dejas un personības kultūras centra „I-DEJAS MĀJA" dejotāji.

Kā zināms, no 19. līdz 21. maijam "Magic Dance Expo" Ķīpsalā pulcēs visdažādāko stilu deju kolektīvus, individuālos māksliniekus, dejas pedagogus un trenerus no vairāk nekā 20 valstīm, piedāvājot ievērojamu dejas mākslas pārdzīvojumu, gan skatoties un baudot, gan piedaloties un mācoties. Divās hallēs, uz vairākām skatuvēm un deju grīdas līdztekus risināsies vairāku deju virzienu sacensības un konkursi, deju šovi un paraugdemonstrējumi – sākot no street dance līdz pat klasiskajam baletam. Notiks pasaules līmeņa deju pedagogu meistarklases un apmācības. Savukārt ekspozīcijā tiks prezentētas visdažādākās deju skolas un deju apmācību studijas, kā arī dejas mākslas nozares preces un pakalpojumi.
Vairāk par projektu: www.magicdanceexpo.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV