Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

LMA modes mākslas nodaļas studenti uzņem filmu

Vita Radziņa, Mila-Ludmila Kruglika, 18.05.2011. 16:58

Katru gadu vasaras sākums Latvijas modē iezīmējas ar, iespējams, gada atraktīvāko notikumu, ko ar nepacietību gaida gan industijas speciālisti, gan radošā sabiedrība kopumā, - Latvijas Mākslas Akadēmijas modes mākslas nodaļas darbu prezentācija.

Pateicoties 2009. gadā aizsāktajam projektam "Paviljons 2009" un "Perons 2010" šis pasākums izgāja ārpus LMA telpām un tika piedāvāts plašākai sabiedrībai. Studentu apņēmība attaisnojās - interese par viņu sniegumu aug. Aug arī jauniešu ambīcijas un vēlme attīstīt savu radošumu visplašākajā spektrā.

Šogad projekta iniciatīvas grupa spērusi jaunu drosmīgu soli. Motivācija to veikt ir bijusi visai plaša, taču no tās var izdalīt divus galvenos argumentus - innovatīva forma savu darbu prezentācijai un profesionālas, paliekošas, savu darbu dokumentējošas formas radīšana.

Kā ikgadus projekta patrons ir LMA rektors, profesors Aleksejs Naumovs. Projekta atraktīvās studentu idejas iedvesmots, konsultēt filmas procesu piekritis režisors Mārtiņš Grauds, kura filma "Lust.Lust" 2010. gadā saņēmusi Grand Prix ikgadējā starptautiskajā modes un stila filmu festivālā „A Shaded View On Fashion Film". Filmas galvenais operātors Reinis Treidās.

LMA studentu darba rezultāts būs pusotru stundu gara filma, tērpu kolekciju prezentācijas klipu komplektācija, kas sastāvēs no 3-4 minūtes gariem studentu darbu videoklipiem. Klipu idejas un scenāriju veidošanu konsultē nozares speciālisti, taču svarīgāko darba daļu paveic paši LMA audzēkņi.

LMA modes mākslas nodaļas darbu prezentācijas filmas pirmizrāde notiks LMA telpās 2. jūnijā un 3.jūnijā to varēs noskatīties īpašā seansā kinoteātrī Forum Cinemas/ Citadele

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV