Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Kreatīva un novatoriska teātra izrāde “Heda” Andrejsalā

Monta Kononova, 24.05.2011. 09:39

Sadarbībā ar Norvēģijas un Latvijas uzņēmējiem Latvijas Kultūras akadēmijas absolventu jaundibinātā Skatuves mākslas producentu fonda vadībā ir tapis Latvijā vēl nebijis projekts! Ceturtdien, 2. jūnijā, Andrejsalā pirmizrādi piedzīvos jauno teātra režisoru Elmāra Seņkova un Jurija Djakonova veidotā izrāde "Heda" pēc norvēģu rakstnieka Henrika Ibsena lugas "Heda Gablere".
Kreatīva un novatoriska teātra izrāde “Heda” Andrejsalā

Lugas centrā ir sievietes traģēdija, tas ir stāsts par stipru, neatkarīgu, emancipētu sievieti un viņas cīņu pret sabiedrības liekulību. Bet vai vienam cilvēkam ir pa spēkam mainīt jau gadsimtiem eksistējošu kārtību?

Izrādes unikalitāte slēpjas tās scenogrāfijā (autors – Reinis Dzudzilo) un to ar interesi piekrita sponsorēt norvēģu ražošanas uzņēmums SIA Husvik, tādējādi sniedzot unikālu iespēju Latvijas radošajiem jauniešiem realizēt ambiciozo projektu un pieteikt sevi kā jaunus, uz izaicinājumiem gatavus māksliniekus sabiedrībā.

Izrāde Andrejsalas angārā Andrejostas ielā 10 (skatīt plānu zemāk), Daugavas krastā, tiks uzvesta trijos stāvos, katram skatītājam paredzot īpašu vietu. Projektā, kas sniedzas ārpus ierastām teātra telpām, piedalās Latvijā pazīstami aktieri.

Skatītāji uz izrādes vietu un atpakaļ tiks nogādāti ar kuģi Jelgava no piestātnes pie Akmens tilta (izbrauciens iekļauts biļetes cenā).

Producentes: Monta Kononova un Dana Čerņecova
Režisori: Elmārs Seņkovs un Jurijs Djakonovs
Scenogrāfs: Reinis Dzudzilo
Kostīmu māksliniece: Krista Dzudzilo
Aktieri: Sandra Zvīgule, Gatis Gāga, Normunds Laizāns, Leonarda Ķestere, Jānis Vimba, Madara Botmane, Paula Prozoroviča

Izrādes Andrejsalā notiks 2., 5., 6., 8., 10. un 11. jūnijā pulksten 18.30. Iekāpšana kuģī pie Akmens tilta no pulksten 16.30, izbraukšana – 17.10.
Biļetes: Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv, cena – Ls 12,00 (skolēniem, studentiem, pensionāriem – Ls 10,00). Skatītāju skaits – ierobežots.

Ģenerālsponsors: SIA Husvik.
Sponsori: SIA Knauf, SIA Jaunrīgas attīstības uzņēmums, SIA Gurste, SIA VPT serviss, veikals Vivacolor, AS Latvijas Finieris.
Atbalstītāji: Lukabuka, GribuDāvanu, SIA Tree Frame, SIA Viola&Co, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, Norvēģijas Karalistes vēstniecība Latvijā, Latvijas Nacionālais teātris, Jaunais Rīgas teātris, M. Čehova Rīgas Krievu teātris, Dirty Deal Teatro, Latvijas Kultūras akadēmija, Latvijas Mākslas akadēmija.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV