Svētdiena, 02.Jūnijs 2024. » Vārdadienas svin: Lība, Emma;

Mākslas darbu izstāde "Lidojums"

Galerija "Antonija", 27.05.2011. 12:13

Ceriņiem ziedot un tuvojoties izlaidumu laikam Klasiskās mākslas galerija "Antonija" dāvās mākslas cienītājiem vērienīgu vecmeistaru un mūsdienu glezniecības izstādi „Lidojums".
Mākslas darbu izstāde "Lidojums"

Izstādē, kur mākslinieku sapņi sajaucas ar realitāti, kur otai ir dots putna lidojums pa audekla virsmu, ir sajūtams tas domas un gara spars, kas māksliniekus un viņu darbus padara par īpašu mūsu sabiedrības daļu.

Kā jau ierasts, galerijā „ANTONIJA", šādās vērienīgās izstādēs būs apskatāmi 156.vecmeistaru un mūsdienu mākslinieku 242 mākslas darbi – gan gleznas, gan porcelāns, gan sudraba un koka mākslas priekšmeti. Plaši pārstāvēta būs 20. gadsimta vidusdaļas mākslinieku paaudze: A. Skride, J. Pūpols, K. Melbārdis, A. Beļcova, L. Liberts, A. Artums, K. Ubāns, O. Skulme, L. Auza, O. Saldavs, O. Pladers, R. Kasparsons, slavenai mākoņu meistars P. Kundziņš un citi nemazāk iecienīti mākslinieki.

No zīmētājiem un grafiķiem būs skatāmi tādi ievērojami mākslinieki, kā K. Brencēna, I. Zeberiņa, S. Vidberga, O. Ābelītes, R. Sutas, Ģ. Eliasa, F. Milta, I. Poikāns, J. Antimonovas „Ex Libris".

Sava vieta izstādē atvēlēta ari jaunākas paaudzes māksliniekiem un viņu sapņu lidojumam - I. Ļeontjeva glezna „Vientulība", kas kā Aladina burvju paklājs aizlidina mūs brīnumu pasaulē, tikpat elēģiska ir L. Dinneres „Mirāža" - kā netverams sapnis. Patrīcijas Tiknuss sapņu lidojums redzams gleznā „Satikšanās", savukārt Zane Balode radījusi romantiski klusinātu darbu „Nakts dārzā". Tāds reālistiskāks otas lidojums vērojams J. Anmaņa un V. Zariņas klusajās dabās.

Interesanti ir R. Virtmaņa ar dzēlīgu ironiju apveltītais darbs „Dzērējs", kā arī kariķētais S. Djomina darbs „Stock Exchenge"...

Aprakstīt tik plašu un labiem mākslas darbiem bagātu izstādi ir ļoti grūti, tāpēc aicinām galerijas apmeklētājus pašus apmeklēt šo izstādi un gūt patiesu mākslas baudījumu. (Ieeja – bez maksas).

Galerijā izstāde būs apskatāma no 2. jūnija līdz 9. jūnijam, kas noslēgsies ar izstādes darbu izsoli.

Papildus informācija skatāma galerijas mājas lapā
www.antonia.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV