Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Izdota Ivetas Ratinīkas pirmā dzejas grāmata

Apgāds Mansards, 01.06.2011. 11:36

Apgāds „Mansards" laidis klajā Ivetas Ratinīkas dzejas grāmatu „Rūgts", kuras atvēršana notiks šodien, 1. jūnijā, plkst. 18.00 klubā „Nabaklab".
Izdota Ivetas Ratinīkas pirmā dzejas grāmata

Ivetai Ratinīkai ir 33 gadi. Studējusi literatūru Rēzeknes augstskolā un doktorantūrā Latvijas Universitātē. Dzejas publilkācijas un raksti par dzeju kopš 1998. gada atrodami „Kultūras Forumā", laikrakstos „Diena" un „Neatkarīgā Rīta Avīze", „Satori" un citur. Patlaban skolasbērniem Āgenskalna Valsts ģimnāzijā palīdz saprast literatūru un pasauli ap to.

Grāmatas redaktors Kārlis Vērdiņš par Ivetas Ratinīkas dzeju raksta: „No līksma tosta līdz vilšanās mielēm – tāda ir emociju amplitūda, kuru Ivetas Ratinīkas dzejas varone izdzīvo debijas krājumā „Rūgts". Būdama rūdīta dzejas pazinēja, pati Iveta dzejai atdod tikai visdārgāko - šie dzejoļi ir personisko kāpumu un kritumu nospiedumi, kas saglabājušies pilsētas mūžam nemierīgajā un mainīgajā ainavā."

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV