Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Liepājnieki kopā ar lietuviešiem pieminēs 1941. gada jūnija deportācijas Baltijā

Sandra Šēniņa, 08.06.2011. 10:34

11. jūnijā Liepājā ierodīsies 120 cilvēku liela delegācija no Lietuvas: politiski represētie, nacionālie partizāni, strēlnieki, pašvaldības pārstāvji, jaunsargi un pašdarbības kolektīvi, lai kopīgi ar liepājniekiem pieminētu 1941. gada jūnija deportācijas Baltijā.
Liepājnieki kopā ar lietuviešiem pieminēs 1941. gada jūnija deportācijas Baltijā

11. jūnijā plkst. 14 no Liepājas muzeja ekspozīcijas „Liepāja okupācijas režīmos" ēkas K.Ukstiņa ielā 7/9 pagalma sāksies gājiens uz Liepājas Centrālkapiem, kur plkst. 14.30 pie Piemiņas akmens deportācijās cietušajiem notiks svētbrīdis.

Atceres pasākumā piedalīsies Dienvidkurzemes dekāns, Svētā Jāzepa draudzes prāvests Gatis Bezdelīga, Liepājas pašvaldības pārstāvji, folkloras kopa „Vēlava", TDA „Rucavietis" un senjoru deju kolektīva „Sudrabvilnis" dalībnieki, jaunsargi un lietuviešu represēto koris.

Vēlāk viesi tiks iepazīstināti ar Liepāju, bet plkst. 17 visi atkal sanāks kopā Liepājas muzeja dārzā Kūrmājas prospektā 16/18, lai dalītos atmiņās un pārdzīvojumos, klausītos lietuviešu draugu un Liepājas folkloras kopas „Vēlava" dziedātajās dziesmās.

Savukārt 14.jūnijā, Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā, plkst. 11 visi, kuriem ir svarīgi pieminēt tos, kuriem nebija lemts atgriezties dzimtenē, aicināti Centrālkapos pie represiju upuru piemiņas akmens nolikt ziedus un aizdegt svecītes. Bet plkst.13 Liepājas muzeja ekspozīcijas „Liepāja okupāciju režīmos" telpās K.Ukstiņa ielā 7/9 kopā sanāks Liepājas politiski represēto kluba biedri.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV