Svētdiena, 12.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Valija, Ina, Ināra, Inārs;

TDA "Teiksma" atzīmēs 65 gadu jubileju

Inese Libere, 08.06.2011. 15:06

Atzīmējot 65. jubileju, Tautas deju ansamblis (TDA) "Teiksma" ielūdz uz koncertu "Teika par Teiksmu", kas notiks 18. jūnijā plkst. 19.00 Ķīpsalas hallē. Koncertā piedalīsies TDA "Teiksma", vidējās paaudzes deju kolektīvs "Teiksma", TDA "Teiksma" studija un bērnu deju ansamblis "Teiksmiņa".
TDA "Teiksma" atzīmēs 65 gadu jubileju

Koncerta mākslinieciskais vadītājs – horeogrāfs un TDA "Teiksma" vadītājs Jānis Ērglis, koncerta režisors – Valdis Lūriņš.

Laikā pirms Vasaras saulgriežiem, kad dabā viss zied un zaļo un sirds pildās ar dzīvesprieku, plašā "teiksmiešu" saime radījusi vērienīgu un košu svētku koncertu, kurā vairāk nekā 350 dejotāju dejos spilgtākās dejas gan no tālākās un tuvākās pagātnes, gan arī dejas, kas skatītāju vērtējumam tiks nodotas pirmoreiz.

"Šis koncerts ir kā pateicība visiem dejotājiem – bijušajiem un esošajiem, par viņu milzīgo atsaucību, azartu un izturību, turot godā mūsu latvietību," pauž horeogrāfs un TDA "Teiksma" vadītājs Jānis Ērglis.

Koncerta pirmajā daļā ietvertas TDA "Teiksmas" spilgtākās un raksturīgākās dejas. Tostarp būs arī "Alku deja" un "Daugavieši" bijušā TDA "Teiksma" kolektīva vadītāja Viestura Tīles horeogrāfijā un kolektīva pašreizējā vadītāja Jāņa Ērgļa dejas, kas tapušas pēdējā desmitgadē un guvušas plašu atzinību. Savukārt "Teiksmiņas" izpildījumā būs skatāmas arī citu Latvijas horeogrāfu veidotās dejas. Pirmās daļas noslēgumā kopīgā dejas solī uzvedumā "Caur sidraba birzi gāju" (horeogrāfs J. Ērglis) apvienosies "Teiksma" dejotāji ar pašiem mazākajiem dejotājiem.

Koncerta otrajā daļa ir TDA "Teiksma" vadītāja Jāņa Ērgļa skatījums uz tagadējo kolektīvu, gan jautru un humoristisku, gan arī ļoti nopietnu. Līdzās jau skatītāju un dejotāju iemīļotām dejām pirmoreiz koncertā būs skatāmās vairākas jaunas Jāņa Ērgļa horeogrāfijas.

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā, kā arī Ķīpsalas hallē. Biļešu cenas: no Ls 2,5 līdz Ls 3,5.

Koncerta rīkotājs ir "BT 1 Music". Koncertu atbalsta Rīgas dome un koncertorganizācija "Ave Sol".

Tautas deju ansamblis "Teiksma" ir dibināts 1946. gadā kā Rīgas Vagonu rūpnīcas kluba deju kopa. Sākotnēji tā bija entuziastu grupa, kas meklēja iespēju rādīt un mācīt studentiem un strādājošajiem latviešu folkloras deju tradīcijas un to skatuves apdares.

Šobrīd TDA "Teiksmas" ir tradīcijām bagāts kolektīvs, kurš vairākkārtēji ir ierindojies Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku konkursu laureātu vidū un ir guvis ievērojamus panākumus starptautiskos festivālos Igaunijā, Lietuvā, Krievijā, Somijā un Dānijā. Koncerti ir sniegti Bulgārijā, Vācijā, Francijā, Spānijā un pat Meksikā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV