Sestdiena, 11.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Milda, Karmena, Manfreds;

Eiropas mobilitātes un mākslinieciskās apmaiņas dejas programma

Dagnija Grīnfelde, 28.06.2011. 17:28

Latvijas Profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociācija (HA) kā viens no pieciem sadarbības partneriem ir iesaistījusies divus gadus ilgā Eiropas mobilitātes un mākslinieciskās apmaiņas dejas programmā E-MOTIONAL Bodies & Cities. Tā apvieno māksliniekus un mākslas menedžerus Rumānijā, Kiprā, Īrijā, Latvijā, Lielbritānijā un Turcijā. Divu gadu laikā projekta ietvaros notiks rezidences, mākslinieciskās izpētes procesi, viesizrādes, dejas menedžeru pieredzes apmaiņas. Projekta uzmanības centrā būs profesionālā attīstība un mākslinieciskie eksperimenti.

Pirmo reizi Latvijas Profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociācija koordinē Eiropas Savienības līdzfinansētu projektu. Tas ir nākamais pakāpiens laikmetīgās dejas attīstības dinamikas veidošanā. E-MOTIONAL projekts sniegs māksliniekiem atbalstu laikmetīgās dejas radošajā procesā, kā arī ļaus iepazīstināt ar savu darbu plašāku starptautisku publiku, skatītājiem savukārt piedāvājot iepazīt jaunus māksliniekus un rokrakstus. HA līdzdalība E-MOTIONAL projektā sola aktīvākas pilnveidošanās iespējas laikmetīgās dejas pārstāvjiem (horeogrāfiem, dejotājiem, dejas teorētiķiem, dejas menedžeriem u.c. laikmetīgās dejas profesionāļiem) un māksliniekiem, kas strādā laikmetīgās dejas žanrā un bagātina to caur citu mākslas veidu (telpa, skaņa, vārds u.c.).

E-MOTIONAL organizatori projekta E-MOTIONAL Bodies & Cities ietvaros izsludina Kustības Atbalsta Fonda pirmo pieteikumu konkursu. Laikmetīgās dejas profesionāļi tiek aicināti pieteikties mobilitātes un sadarbības tīklu veidošanas finansiālajam atbalstam, lai apmeklētu ar laikmetīgo deju saistītus pasākumus (festivālus, starptautiskus seminārus, meistarklases, sadarbības tīklu tikšanās u.c.), kas notiek kādā no pārējām projekta dalībvalstīm laika posmā no 2011. gada septembra līdz 2012. gada martam. Vairāk informācijas – Latvijas Profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociācijas mājas lapā www.dance.lv.

Projekts tiek īstenots, sadarbojoties Latvijas Profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociācijai, Gabriela Tudor Foundation (Rumānija, projekta iniciators un vadošā organizācija), Dublin Dance Festival (Īrija), Dance House Lemesos (Kipra) un body > data > space (Lielbritānija). Projektu finansiāli atbalsta Eiropas Savienības programma Kultūra 2007–2013. Projekta asociētie partneri ir ArtistNe(s)t Network of Artists-in-Residence Centres / "George Apostu" Cultural Centre Bakau un National Dance Centre Bukarestē (Rumānijā), Dance Ireland, The Irish World Academy of Music and Dance un Limerikas Universitāte (Īrijā), Rialto Theatre, Limasolā (Kiprā) un CATI Dans – Contemporary Dance Artists Association Stambulā (Turcijā).

www.dance.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV