Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

LMC Ofisa galerijā varēs izpētīt Animācijas anatomiju

Laikmetīgās mākslas centrs, 01.07.2011. 13:56

No 27. jūlija Laikmetīgās mākslas centra Ofisa galerijā būs skatāma izstāde" Animācijas anatomija", kas ļaus skatītājiem pabūt režisora ādā un atklāt jaunas vērtības šķietami zināmajā animācijas žanrā. Anatomijas vajadzībām savu animācijas filmu „My Dad collects Cats" (2010, 13') ziedojusi režisore Lizete Murovska. Savukārt secēšanas un izpētes procesu veikusi mākslas zinātniece Anna Veilande - Kustikova.
LMC Ofisa galerijā varēs izpētīt Animācijas anatomiju

Izstādes nosaukumā vārds anatomija tiek lietots, uztverot, pētot un rādot animācijas darbu kā vienotu organismu. Izstāde ļaus skatītājam apskatīt animāciju veidojošās sastāvdaļas, saskatīt to lomu, nozīmi un mijiedarbību.

Izstādes idejas autore Anna Veilande - Kustikova studē Latvijas Mākslas akadēmijas maģistrantūrā, Vizuālās mākslas un kultūras teorijas un vēstures apakšnozarē. Mākslas zinātniece savā pētnieciskajā darbībā pievēršas animācijas analizēšanai, popularizēšanai un kritikai.
Izstādes māksliniece, režisore Lizete Murovska ar animācijas filmu "My Dad Collects Cats" absolvēja Baltijas Filmu un Mediju skolu Igaunijā un, pārstāvot Latviju, ieguva žūrijas Grand Prix internacionālajā filmu festivālā Contravision, Berlīnē.

Izstādes darba laiks – katru darba dienu no plkst. 12.00 – 18.00. Ieeja bez maksas.

Izstādi atbalsta: LMC, RDIKD, sia MURETART.

www.lcca.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV