Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Izstāde „No Valkas apriņķa līdz novadam"

Inguna Medne, 11.07.2011. 13:28

Līdz 18.jūlijam Valkas novada Centrālajā bibliotēkā (Valkā, Rīgas ielā 22) aplūkojama izstāde „No Valkas apriņķa līdz novadam". 1783.gada 3.jūlijā ķeizariene Katrīna II parakstīja lēmumu par Valkas apriņķa izveidošanu, bet 2009.gada 1.jūlijā teritoriālās reformas rezultātā tika izveidots Valkas novads. Par šo laika posmu stāsta II Valkas novada svētkiem veltītā izstāde.
Izstāde „No Valkas apriņķa līdz novadam"

Kā interesantāko grāmatu varētu minēt – „Valkas apriņķis: Dzīve un darbs" (1937), kurā atrodama plaša, ar dažādiem izziņas un foto materiāliem bagāta informācija. Tāpat var iepazīties ar materiāliem no A.Maldupa grāmatas „Apriņķu un pagastu apraksti", M.Skujenieka – „Latvija", K.Ašmaņa „Gauja", A.Melnalkšņa „Vadonis pa dzimtenes kalniem un lejām". Var aplūkot senas kartes no E.Dunsdorfa grāmatas „Lielvidzemes kartes (17.un 18.gadsimtenī)", kas izdota Melburnā, 1986.gadā, kā arī iepazīties ar citiem novadpētniecības materiāliem no dažādām grāmatām un preses.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV